Gammeldags æbleskiver - med gær og kærnemælk

Mormors æbleskiver.

I vores familie elsker vi æbleskiver. Men det er først fornylig at jeg har anskaffet mig en æbleskivepande og forsøgt mig med at lave dem selv. Ellers så har vi bare købt dem i supermarkedet.

Men når vi besøgte min dejlige mormor, da hun levede, så fik vi tit æbleskiver lavet fra bunden. Og der var virkelig ikke noget bedre end hendes æbleskiver – de smagte bare SÅ godt! Så da jeg nu fik min egen pande, så spurgte jeg min mor efter opskriften! Hun fortalte at mormor lavede dem med gær!

Når man laver dem med gær – så skal dejen hvile i 2 timer! Så første jeg jeg lavede æbleskiver selv – havde jeg desværre ikke tiden til det! Så jeg fandt en anden opskrift på nettet og tænkte at det går nok! Men nej – de blev slet slet ikke som da min mormor lavede dem! Så igår blev jeg enig med mig selv om at NU var det tiden at afprøve den opskrift som jeg fik af min dejlig mor! Og hold fast hvor blev de bare enormt gode! Det var ligesom at sidde hjemme ved min mormor og spise æbleskiver i de gode gamle dage! Så jeg kan KLART anbefale den her opskrift! Ud over at de smager super godt, så er dejen også nem at arbejde med! Så nem så Sienna hjalp mig med at lave dem!

Opskriften kommer her :

Gammeldags æbleskiver – med gær og kærnemælk!

Ingredienser :

  • 25 gram gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl mælk
  • 8 æg
  • 100 gram smeltet smør
  • 375 gram mel
  • 8 spsk sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • Revet skal fra 1 øko citron
  • Smør til at stege dem i

Sådan gør du :

Smuldre gæren i en skål og opløs det i lunken mælk og kærnemælk!

Pisk de 8 æg i sammen med det smeltede smør.

I en anden skål blandes mel, sukker, kardemomme og citronskal!

Mel blandingen piskes i mælkeblandingen og pisk det til dejen er glat!

Så skal den hvile i 2 timer. (Den hæver op så sørg for at skålen er stor nok)

Opvarm æbleskivepanden og kom en klat smør i hullerne. Når smørret er bruset af, hældes dejen i hvert hul, så hullerne er næsten fyldt op!

Vend æbleskiverne undervejs med en strikkepind – de skal bages ca 7 min ved middelvarme.

Server dem med flormelis og syltetøj!

Velbekomme 😋

Gammeldags æbleskiver med gær og kærnemælk - etlivmedcancer.dk Gammeldags æbleskiver med gær og kærnemælk - etlivmedcancer.dk Gammeldags æbleskiver med gær og kærnemælk - etlivmedcancer.dk Gammeldags æbleskiver med gær og kærnemælk - etlivmedcancer.dk Gammeldags æbleskiver med gær og kærnemælk - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *