Børneopdragelse!

Børneopdragelse!

Er et ømt punkt at skrive om – ja jeg ved det! Men jeg er faldet over denne her artikel igår, fra alt fra damerne, og ærligt så blev jeg faktisk en anelse forarget! Det er meningen at det skulle være kloge mennesker, som giver råd her! Til hvordan man bedst klarer opgaven at sætte fornuftige budskaber i hoved på ens børn! Men i stedetfor at stå med en hovednikkende erkendelse af at : ja – den er skam god nok! Så var jeg faktisk bare lettere forarget!

Jeg bliver nok også “ramt” endnu mere når overskriften er : 8 situationer som er ubehagelige for dit barn! For hvilken mor eller far, med respekt for sig selv, ønsker at sætte sine børn i en ubehagelig situation!? Ja jeg gør i alt fald ikke! Jeg har den holdning at når nu mine pigers lod i livet, desværre er med en døende mor ved deres side! Så vil jeg gerne give dem så megen tryghed og kærlighed som overhoved muligt! De skal ikke ud for ubehagelige situationer eller være i tvivl om min dybe kærlighed til dem!

Når det så er sagt…

Ja så er sandheden jo selvfølgelig, at jeg overhoved ikke er perfekt! Trods gode intentioner så kommer jeg af og til ud i situationer som kræver at mine piger får en undskyldning! Det er jeg dog heller ikke bleg for at give dem! Jeg synes det er vigtigt at kunne erkende egne fejl, og sætte et godt eksempel for ens børn! Feks ved at vise at der ikke går noget af en ved at erkende sine fejltagelser og give en undskyldning!

Folk der kender mig og mine børn – vil nok sige at jeg er til den “hårde” side indenfor børneopdragelse! Hårde side ment på den måde at jeg forventer at mine piger er høflige og tager hensyn til andre! Noget jeg selv værtsætter at andre gør overfor mig, og noget jeg gerne vil vise overfor andre! Pigerne får ofte en forklaring med på vejen, når jeg eller min mand opdrager dem! Det kan feks være at jeg fortæller dem at jeg elsker dem meget højt. Og at jeg ønsker at andre også skal kunne se hvilke skønne piger at de er! Derfor er der også visse område hvor jeg forventer at de tager hensyn til andre! Pigerne forstår hvad jeg mener – og jeg føler selv at mine piger er gode til at tænke på andre!

Fun Facts om børneopdragelse :

Noget af det som faldt mig for hjertet var feks at følgende er ubehagelige situationer for dit barn :

 • At forvente at barnet høfligt giver hånd og hilser på andre i et selskab!
 • At barnet skal smage på nye ting, selvom det ikke har lyst!
 • Lære at sige undskyld
 • Træne at blive renlig
 • Og omkring at børste tænder har de så et problem. For egentlig ville de nok gerne have skrevet at man IKKE kan kræve det af barnet! Men ender så ud i at man selvfølgelig skal børste tænder! Men at man så som forældre må gøre hvad man kan for at lege det ind.

Det er ikke sådan at jeg ikke er enig i visse synspunkter! Feks omkring det at give hånd til andre. De anbefaler at man som forældre tager barnet i hånden, og viser et godt eksempel ved selv at give hånd til andre! Der er jeg jo enig nok – det er da vigtigt at man sætter et godt eksempel for sine børn! Men derfra og til at man så gør det ubehageligt for ens barn at give andre hånden. Ja der synes jeg altså at det hele bliver lidt for pædagogisk!

Mine piger har ikke taget skade af at skulle lære at hilse pænt på andre, når jeg har været rundt i sociale sammenhænge og hilst på! For mig har det været en del af opdragelsen at lære at hilse på forskellige mennesker. Også nogle man måske ikke kender! Men i og med at de har set at jeg har gjort det – er der skabt en tryghed for at sådan gør man. Og det er helt ok!

Kræsenhed!

Jeg tror også at det medfører kræsne børn, hvis man bare lader stå til og ikke forventer at børnene smager på forskellige retter! Ikke at de skal tvinges til at spise sig igennem et helt måltid og er ved at kaste op!

Jeg har den regel at pigerne altid skal smage på de ting som jeg stiller på bordet! Det er ok at sige at man ikke bryder sig om det – når man har smagt på tingene! Men hvordan skal man have en holdning til maden – hvis man ikke har smagt først!? Og man kender vel det fra sig selv at visse ting lærer man at værtsætte, efter at have smagt det flere  gange!

I byen!

Noget andet er det at kunne begå sig som gæster ved andre! Forleden var vi på besøge hos nogle gode venner, og da vi kører hjem siger Sienna til mig ligeså stolt! “ Mor – jeg kunne faktisk ikke så godt lide maden, men jeg spiste op!”

Jeg havde godt lagt mærke til at hun havde valgt at få en mindre portion end hun plejede! Og ligeså stolt som hun selv var også at have klaret det så flot – så stolt var jeg også! Hvilket jeg også sagde til hende.

Og vi snakkede om på vej hjem, hvor dejligt det var, at hun var så sej at hun kunne det! Og jeg ved at havde hun nu feks ikke kunne få maden ned! Jamen så havde hun pænt sagt til værten at hun desværre ikke kunne spise mere! Hvis jeg aldrig havde den regel at hun skal smage på alt…  Så havde jeg næppe stået og havde haft sådan en dygtig datter idag!

Undskyld!

Og så kommer vi til endnu en af mine hurdler! For jo – undskyld skal selvfølgelig ikke bare være et tomt ord. Et ord som ens barn bare lærer at smide om sig, når det har handlet forkert! Der skal selvfølgelig gives en forklaring så det mindre barn forstår hvad det betyder at sige undskyld! Men igen så synes jeg faktisk at det kommer ret nemt. Specielt hvis man er god til at snakke med ens børn!

Fra pigerne var helt små, har både min mand og jeg givet dem klare instruktioner.  Om hvordan vi synes man lever harmonisk sammen som familie! Det indebærer for os at man tager hensyn til hinanden. Giver plads og selvfølgelig siger undskyld, når man af og til fejler! Når pigerne har haft kontroverser, har jeg fortalt dem at jeg desværre ikke kan lave flere søskende til dem! Så de bliver nød til at være der for hinanden! Og hvis man har været træls ved den anden – ja så må man tage sig selv i nakken og sige undskyld!

Om jeg bare har været heldig – måske – men pigerne er hinandens bedste venner den dag idag! Hvis den ene er på besøg hos en veninde – så savner de hinanden meget! Feks idag er Sienna på overnatning ved en veninde! Jeg har så ikke måtte fjerne hendes sutsko fra Sophias værelse, fordi at de “minder mig om Sienna”! Og moren til Siennas veninde, skrev lige til mig at de havde været ude at handle. Her havde Sienna så købt en gave til Sophia med hjem. Så jo de 2 tøser er bare tætte!

Pottetræning, pengesager og livets mening!

Sidst men ikke mindst så slog det mig mht pottetræningen. Jeg har altid syntes at det har været et spørgsmål om man som forældre, var klar til at gå i gang med projektet! Mine piger blev begge blefri om dagen, da jeg først besluttede mig for at NU skulle det være! Så tog jeg bleen af og de fik liv at mærke hvad det vil sige at tisse i bukserne! Med de gode bleer, som der findes på markedet idag, så er det svært for de små at mærke når de tisser! Selvfølgelig så skal de også være klar på projektet, helt klart! Men nu er det jo ikke børnene, som skal give bad, og vaske tøj i et væk i et par dage! Ja så er det mere et forældre projekt end det er et børne projekt!

Eller er det simpelthen bare mig som er blevet en gammel og sur mokke? Forventer jeg det urimelige af mine børn? Forventer jeg for hurtigt at de skal spise forskelligt mad, slippe bleen, børste tænder uden brok osv osv osv!?

Pligter!

Mine piger har jo også pligter herhjemme, pligter som skal udføres uden brok! De får lommepenge og vi bruger tid på at lære dem om pengenes værdi. Samt hvordan man ikke bare bruger løs! Det har jeg lært hjemmefra – hvilket jeg er dybt taknemmelig for! Sophia har nemmere ved det, end Sienna, men sådan er det jo! Vi er jo forskellige og skal lære forskellige ting i og af livet!

Vi bruger tid på at undervise dem i gode værdier. Så de kan vokse op til at blive ansvarsbevidste voksne! Voksne som jeg selv ville værtsætte at lære at kende og blive venner med!

Altså jeg elsker jo når mine piger får ros – og jeg elsker at fortælle dem om det! Elsker at se hvor stolte de bliver over at andre synes de er nogle velopdragne piger! Piger som sagtens kan give den gas, men også ved hvornår det er på sin plads at opføre sig ordentligt!

Min konklusion…

Men i bund og grund så er konklusionen vel… At man må gøre som man føler rigtigst i forhold til ens børn! Og at hvis de er glade og lykkelige – så gør man ikke det helt skidt!

Men igen så synes jeg virkelig at det er trist at hvis de “kloge” , ikke er klogere ….

Sygdoms Update!

Ellers så går det stille og roligt her! Jeg er lidt mere træt end jeg plejer, så jeg sover en del! Jeg har jo været inde på sygehuset og få væske over et par dage, men jeg er i tvivl om hvor meget det har hjulpet! Nu må jeg se!

Jeg håber stadig at der går lang tid inden jeg skal indlægges igen! Men det er godt nok svært at regne ud om det kommer til at holde!

Rigtig god fredag derude! ♥️

Mange hilsner fra Line

14 tanker om “Børneopdragelse!

 1. Det er godt at I giver jeres børn gode værdier med i bagagen❤️ I gør det godt, for det vi ser er to velfungerende og harmoniske piger med smil i øjnene💕 Høflige og gode til at sige tak. De har en stor plads i vores hjerter❤️ Vi har også valgt at vores børn skulle opdrages til at opføre sig pænt, ja stort set på samme måde som jer, og det har de ikke taget skade af. Vi som forældre er nødt til at have en holding til børneopdragelse, men vigtigst af alt, at gøre det så godt vi kan❤️ Og mon ikke vi er mange der synes I gør det godt👍🏼 Knus Vivi❤️

  1. Tusind tak for de søde ord Vivi!
   I har helt klart fået noget godt ud af jeres opdragelse – Janine er simpelthen den dejligste pige, og vi er så glade for at Sienna ser sådan op til hende! Det kan der kun komme noget godt ud af!
   Mange knus fra Line

 2. Hej Line❤️
  Hvor fint skrevet med børne opdragelse.
  Kan kun sige at jeg er enig.
  Børneopdragelse er hårdt, kræver meget tid, men er det hele værd!
  Vi savner jer meget!
  Dejligt at kunne følge med i dit liv her😘
  I er en mega sej familie, med de mest velopdragent søde piger!!
  Kram fra mig Louise

  1. Kære Louise.
   Ja du har helt ret – det er hårdt og tidskrævende, men man får en kæmpe belønning i sidste ende! Jeg kender ingen med så velopdragne drenge, som du og Kenneth har! I er til stor inspiration for mig! Når vi har besøgt hinanden, så har jeg tit nogle fif med hjem fra dig af! Det er så fedt!
   Vi savner også jer meget, og håber at Kian måske kunne have lyst til at komme herover på en overnatning, og så kunne I komme dagen efter til spisning! Det må vi lige se på snart!
   Hils dine drenge fra os ♥️
   Knus og kram fra Line

 3. Du har nogen skønne og helt vidunderlige piger som er virkelig godt opdraget og meget omsorgsfulde❤

 4. Dejligt at læse dit indlæg – og forstå dine tanker.
  Og hvor har du ret omkring ordet “undskyld”. Det er SÅ vigtigt at forældre tør at vise, at de også kan tage fejl. Knus fra Lisbeth

 5. Hej kære ven😍 åhh ja der er bare så mange meninger om børneopdragelse…. jeg synes nogen gange det kan være en udfordring…hvordan man skal takle de forhindringer man møder. Men ja jeg føler også at man gør sine børn stærkere ved at tage udfordringer op, såsom og smage på maden og hilse på fremmede…. og ja det kan kun være en stor fordel med stærke og modige børn. Og jeg må sige…..jeg synes i gør det rigtig godt, pigerne er meget velopdragen og søde og vildt hyggelige, betænksomme og på samme tid vildt friske og klar til sjov….. de er rigtige dejlige og være sammen med og have på besøg😘
  Jeg håber at det snart kommer til at vende så du får det bedre og går i den rigtige retning…. så du får lidt energi igen.
  Det lyder spændende det du har erfaret med naturmedicinen…… håber virkelig det forsat vil have en virkning på dig, det er da super flot med blodprocenten😊
  Mange knus og tanker fra mig❤

  1. Kære Joan.
   Tak for de pæne ord omkring pigerne, og jeg kan kun sige i lige måde!
   Jeg er helt enig i at det er bare at tage udfordringen op og derved hjælpe sine børn til at blive ansvarsbevidste og hensynsfulde individer! Og hvordan kan de det hvis man som forældre bare lader stå til, og ikke hjælper dem på vej med gode råd osv!?
   Det var nok også derfor at jeg blev så forarget over den artikel, med tanke på at det er en professionel der står bag! Hvis man er nybagt mor til sit første barn, så er sådan en artikel da lige med til at få en til at blive i tvivl om hvordan man bedst hjælper sit barn frem i verden!
   Mange knus til dig fra mig

 6. Sådan spot on. Jeg synes dine piger er nogle fantastiske skønne individer. Og godt de er så tætte. Der er mange børn i dag, der ikke har lært at sige tak og undskyld. Eller for den sags skyld lært at tage hensyn til andre.

  Du er jo eminent stærk. Tænk at kunne forholde sig til de tørre facts der er omkring din sygdom og alligevel, at være både her og der. Det kræver sit at være familie i dag.

  Kram og kh kirsten Simonsen

  1. Kære Kirsten.
   Mange tak for dine søde ord! Det er dejligt også at følge dine dejlige piger og se hvor voksne de snart er! Det er utroligt så hurtigt at tiden går!
   Mange knus fra Line

 7. Hvor har du ret i dine tanker om børneopdragelse. Både det med pottetræning, som er et forældreprojekt og dine tanker om, at vi gerne vil have at andre elsker vores børn og kan lide at være sammen med dem.
  Du har nogle dejlige piger, det har vi selv oplevet, men det er også så tydeligt når vi er sammen med dine forældre, så kan vi mærke hvor meget de elsker dem og hvor meget pigerne beriger deres liv.

  Det var også interessant læsning, at læse om dit sygdomsforløb. Det er skræmmende, men der kommer jo hele tiden nye behandlingsformer og naturmedicinen, lad os håbe at det kan hjælpe.
  Når vi er sammen med din mor og far, spørger vi selvfølgelig altid om hvordan det går med dig, men vi prøver på ikke at snakke alt for meget sygdom. Ikke desto mindre så er du og din dejlige familie altid i vores tanker og vores egne børn spørger ofte til dig. Vi har jo kendt dig altid kære Line.
  Kram Karen

  1. Kære Karen.
   Tusind tak for din kommentar – og tak for dine søde ord om mine piger! De er jo lidt mere livlige når de er sammen med mine forældre! Hihi!
   Jeg tænker tit på en historie far kan… omkring hvor “vilde” og livlige de var hos hans forældre, og det lader til at det er den stil at mor og far ønsker at videreføre til mine piger! Og hvor er det bare skønt – at mor og far ikke lader sig diktere af hvordan vi gør ved os, men skaber hygge på deres måde ved dem! Pigerne elsker at være ved dem på deres præmisser, ved mine svigerforældre på helt andre præmisser og ved os på vores præmisser! Børn er fantastiske gaver!
   Jeg tror at det er godt at I spørger, men også at I ikke lader det fylde hele samtalen omkring min sygdom! Det ville de ikke kunne holde til! Det er jo hårdt at have et døende barn – og det ligegyldig hvilken alder barnet har!
   Jeg nyder at følge jer over Insta – ja vi har jo været vævet ind i hinandens familier siden altid! Det er dejligt at kunne se at I har det godt!
   Mange knus fra Line

 8. Enig enig enig!!

  Jeg møder jo et hav af dejlige børn og deres forældre i mit arbejde – men også utrolig mange handlingslammede voksne, der er blevet helt berøringsangst overfor opdragelse. Det er næsten blevet et bandeord. Og hvor er det synd for de børn! De har det så svært med en egentlig almindelig ting som tandlægebesøg. De mangler en fast pålidelig vejviser, der udstråler: “ja måske er det lidt træls, men vi gør det her for at hjælpe dig ven – og du kan godt”! Bare fra mit lille perspektiv.

  Vi er endda ude i at tale omsorgssvigt hvis man undlader at børste tænder på sit barn, af hensyn til at det ikke må blive en ubehagelig situation.. hvad hvis barnet ikke vil have en ren ble.. i bad.. have sele på i bilen..?

  Nej de kloge er ikke altid så kloge 😉😉

  Knus Lisa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *