Brombærjagt

Brombærjagt!

Sophia (min store pige) ville meget gerne at vi skulle en tur ud og plukke brombær sammen. Tæt på hvor vi bor, er der et fint krat fyldt med de fineste vilde brombær. Jeg elsker vilde brombær – selvfølgelig ikke pga de elendige torne 😉 – men vilde brombær har bare en utrolig sødme. Noget almindelige brombær uden torne, ikke har! Så jeg var klart med på ideen.

Så sidste uge af pigernes ferie, pakkede vi en lille taske med lidt drikkevarer (det var jo varmt). Samt nogle poser så vi kunne plukke alle sammen! Jeg havde en plan om at de her brombær skulle laves til marmelade. I min søgning efter en god opskrift, faldt jeg så samtidig over rosenbladsmarmelade. Så det var også på tapetet at vi skulle plukke nogle rosenblade på vejen. Rosenblade fra vilde hyben som der vokser en hel del af på vejen!

Det viste sig dog at det var godt at vi havde en hel del poser med. For på turen fandt vi : vilde brombær, hyben rosenblade samt vilde blommer i 3 forskellige sorter! Total optur – og pigerne og jeg blev enige om at vi ville lave marmelade af det hele! Vi plukkede ikke helt vildt meget – ellers så ville vi jo ikke have plads til alt det marmelade som der ville komme ud af det!

Brombærjagt - vilde brombær, blommer og hyberosenblade - etlivmedcancer.dk

Kvalitetstid!

Jeg må sige at jeg elsker når vi gør sådan nogle ting sammen! Og selvom vi har haft 6 skønne ferieuger sammen – så kunne jeg sagtens bruge 6 mere. Eller måske 12 mere! Jeg ved godt at for nogle så lyder det meget påtaget og virkelig helgenagtigt. Men fordi jeg ikke ved hvor lang tid jeg nu engang får sammen med mine piger – ja så værdsætter jeg og skatter virkelig al den tid jeg nu engang får!

Nu er mine piger også meget nemme at være sammen med! De er stille og rolige og “fylder” ikke mere end de skal! Jeg ved godt at en del at vores familie og venner, synes at vi har været meget “hårde” i opdragelsen af vores piger! Men det gør bare at jeg aldrig hører nogle tale negativt om dem! Og de bliver altid rost for deres gode opførsel! Og når jeg opdrager på dem, så fortæller jeg dem altid at jeg elsker dem. Og jeg opdrager dem så andre også kan se hvilke fantastiske piger, som de er! Nå men det var lige et sidespring!

En tur i køkkenet!

For bær og blomster blev skyllet og stillet på køl! Så et par dage senere fik pigerne og jeg så i gang med at lave marmelade! Den største succes blev marmeladen lavet af brombær og med rom i, samt rosenblads/ blomme marmeladen med vanilje i! Selv manden kan lide det – og han er ellers meget traditionel med den slags! Opskrifterne ligger her, og her!

Brombærmarmelade, blommemarmelade og hybenrosemarmelade - etlivmedcancer.dk

Så jeg kan kun anbefale at tage ungerne med på tur og bagefter med i køkkenet! Man får de skønneste samtaler og ser endnu mere hvilke personligheder, som ens unger gemmer på!

♥️ Line / etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *