Creme Brulee med citrongræs og ingefær

Waga Mama!

I Tivoli i København er der en restaurant som hedder Waga Mama! Derinde fik jeg en super lækker creme brulee med citrongræs og ingefær og dertil en mango sorbet! Nøj det smagte  godt og jeg har mange gange forsøgt selv at lave det! Jeg har dog aldrig ramt det helt – MEN det gjorde jeg ENDELIG igår!

Det lyder måske som en lidt sjov sammensætning – men jeg lover at set smager godt sammen! Så her kommer min opskrift på creme bruleen…

Creme Brulee med citrongræs og ingefær!

Du skal bruge :

  • 420 ml piskefløde
  • 70 gram sukker
  • 1 stor tyk vaniljestang
  • 4 pasteuriseret æggeblommer
  • 2 stænger citrongræs
  • Frisk ingefær på str med en tommelfinger!

Fløde kommes i en gryde sammen med  korn fra vaniljestangen og resten af vaniljestangen!

Citrongræs skæres på langs og skilles ad og kommes også i fløden!

Ingefær renses fri fra skallen (gøres nemmest med en lille ske) skæres i skiver og kommes i fløden!

Fløden kommes i kog og simeee i 5 min så smagen fra de forskellige ting kommer ud i fløden!

Æggeblommer og sukker piskes til en hvid tyk masse!

Den kogende fløde hældes i æggemassen mens man pisker og man bliver ved med at piske indtil massen tykner!

Fløden sies så ingefær, vaniljestang og citrongræs kommer fra fra, og derop hældes den i små ildfaste skåle!

Skålene stilles i et fad med vand i! Vandet skal nå minimum halvt op på skålene!

Fadet stilles i ovnen og de skal have 30 min på 140 grader varmluft! De er færdige når de er “faste” i kanten og let flydende i midten!

Fadet med vandet tages ud og de afkøler i vandbadet! (Vigtigt)

Når de serveres drysses de med sukker og brændes med en brænder så sukkeret karameliseres!

Velbekomme

❤️

 

Creme brulee med citrongræs og ingefær

 

Creme brulee med citrongræs og ingefær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *