Crepe suzette – flamberede pandekager

Flamberede pandekager – crepe suzette.

Jeg stod for at skulle lave dessert til familien den anden dag. Jeg blev enig med mig selv om at det skulle være flamberede pandekager, også kendt som Crepe Suzette. Jeg elsker flamberede bananer og pandekager, men jeg valgte pandekagerne denne her gang, da der også var børn som skulle have dessert. Så kunne vi voksne få den flamberede version, og ungerne pandekager med is!

Fordi jeg tager Prednisolon for tiden, har jeg lidt mere overskud end normalt! Derfor blev jeg enig med mig selv om, at jeg også ville lave hjemmelavet is til! Opskriften på den hjemmelavede flødeis, kan du finde her! Jeg lavede isen om morgenen, og den var fint frossen til vi skulle have den om aftenen! Er man ikke lige til at stå med så meget, så kan man jo sagtens købe en god is og bruge! Og flødeskum kan også bruges – så det er helt op til hvad man selv synes at man vil!

Pandekage opskriften er lavet så de ikke er ultra sprøde, men derimod så man nemt kan folde dem uden at de knækker! Som du kan se på billedet giver det en fin anretning med de foldede pandekager! Dem lavede jeg også i forvejen, og lagde dem så i et ildfast fad med staniol over og lunede dem i ovnen!

Opskrift på pandekager, der ikke knækker 😊

Ingredienser til ca 16 stk pandekager / 4 pers :

 •  4 æg
 • 125  gram hvedemel
 • 2 dl piskefløde
 • 1 dl vand
 • 2 tsk revet øko citronskal
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 100 gram smeltet smør

Sådan gør du :

Æg piskes med sukker og vaniljesukker, så sukkeret bliver opløst! Derpå tilsættes resten af ingredienserne og dejen har godt af lige at hvile omkring 30 min! Derpå bages der pandekager ved middel varme – 2-3 min på hver side, så de bliver flotte gyldne! Man kan folde dem til trekanter med det samme, eller vente til de skal i ovnen! Jeg ventede – men det er jo nemt hvis man har gjort det inden, for så er det bare at smide fadet i ovnen! Tidsbesparende når gæsterne er der! 😊

Opskrift på den flamberede appelsinsauce til pandekagerne :

Ingredienser til sauce / 4 pers  :

 • Revet skal fra 1 øko appelsin
 • Friskpresset saft fra 3 appelsiner
 • Fileterede appelsinskiver fra 1 appelsin
 • 1/2 dl Grand Marnier
 • 1/2 dl Cognac
 • 50 gram sukker
 • 50 gram smør
 • 50 gram smuttede mandler

Sådan gør du :

Mandlerne smuttes fri af skallen og skæres på langs i ca 4 stykker!

På en pande smeltes sukker for middel varme, og der tilsættes smør, appelsin skal og mandler! Når man tilsætter smør, bruser det op og man rører det godt sammen.

Så tilsættes appelsin saft og appelsinskiver. Når det begynder at småkoge, tilsættes Grand Marnier og Cognac. Der sættes ild til med det samme ( husk at slukke emhætten og pas på håret 😉👍) og når flammerne går ud – så er saucen færdig!

Hvis man gerne vil at pandekagerne også skal flamberes, så tilsættes de sammen med appelsin saft og appelsin skiver. Nu valgte jeg jo pga børnene at servere det hver for sig, men jeg er klart mest til flambere pandekagerne med! Jeg synes at det giver mest smag til desserten, men det fungerede fint at servere det hver for sig!

Velbekomme ♥️

 

Hjemmelavet Vanlje / Pistacie is :

Hjemmelavet vanilleis/ vanilje is / pistacie is

Pandekager :

Pandekager - etlivmedcancer.dk

Appelsin sauce :

Appelsin sauce / flamberet appelsin sauce

Flamberede pandekager med hjemmelavet is / Crepe Suzette :

Crepe suzette / flamberede pandekager med is

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *