Crumble med hasselnødder og andet godt

Crumble

Sidst jeg lavede en dessert, var det med hjemmelavet sorbeer ovenpå en lækker crumble. Det blev super godt, og da vi havde ekstra i fryseren af de 2 sorbeer, tænkte jeg at jeg ville afprøve en ny crumble som bund. Det blev rigtigt godt.

Desserten blev derfor blåbær sorbet, friskost sorbet på en lækker nødde/rugbrød crumble og pyntet med skovsyre. Opskriften på sorbeerne kan du se i dette tidligere indlæg

 

Min crumble lavede jeg efter en ide fra en artikel fra Femina! Men jeg lavede den til om så den passede bedre til det som jeg havde i tanke!

Du gør som følger :

Crumble med hasselnødder mm

  • 150 g hasselnødder
  • 1 skrive solsikkerugbrød
  • 50 g smuttede og hakkede mandler
  • 100 g havregryn
  • 150 g rørsukker
  • 80 g muscodovasukker

Sådan gør du :

Først ristes hasselnødderne på en pande til skallerne begynder at falde fra nødderne. Så kommer man hurtigt hasselnødderne fra panden og over i en lufttæt beholder. Nødderne rystes inden i beholderen, så så mange af skallerne falder af. Nødderne tages derpå op og hakkes i grove stykker.

Derefter ristes rugbrød, mandler og havregryn på panden til det bliver lækkert sprødt. Det hældes i en skål til man skal bruge det.

Rørsukker og muscovadosukker smeltes til karamel og panden tages fra varmen, og hasselnødder og rugbrødsbladingen kommes i karamellen og røres godt rundt. Derpå kommes det på en bageplade og afkøles!

Hvis det ikke er helt sprødt kan man riste det videre i ovnen på 100 grader, til det får den rigtige sprødhed.

Når det er koldt, blendes det til en fin masse.

Anretning :

Man kommer crumble på tallerkenen, derpå de 2 slags is og så pyntes med skovsyre.

Det blev super godt!

Vores desserter kom til at se sådan her ud, og detsmagte super godt 👍♥️

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *