Tur til den Gamle By i Århus.

Bybillede fra Den gamle by i Århus

Hyggedag med tøserne.

Generalt er både min mand og jeg imod at man pjækker fra skole. Ligesom vi passer vores arbejde – så er skolen, pigernes arbejde, som de også skal passe samvittighedsfuldt.

Men nogle gange bliver vi dog nød til at se lidt bort fra det. Pigerne har indimellem en “OFF “ dag, hvor min sygdom bare kommer til at fylde alt for meget i deres hoveder. Så forsøger vi at handle på det med det samme, og fylde noget positivt ind i deres liv! Heldigvis har pigernes skole stor forståelse for det, og vi hører aldrig noget for det! Men okay – det sker måske en gang hver 3. måned, så pt er vi nok heldigt sluppet.

Igår kunne vi så mærke at pigerne var ved at blive i dårligt humør. Det kom sig af at jeg desværre blev ret dårlig ved aftensmaden, og straks spørger de om jeg skal på sygehuset! Men jeg kunne simpelthen ikke mærke hvilken vej det gik, og min erfaring har gjort at det er bedre ikke at sige noget, end at skulle skuffe.

Heldigvis fik jeg det bedre efter at have sovet en times tid, men de var blevet ret nervøse. Så vi valgte simpelthen at holde dem hjemme fra skole idag og så tage på en hyggetur,

Planlægning

Min mand har altid fri om fredagen, så han kunne sagtens tage på en tur i forhold til hans arbejde. Men jeg havde en aftale på sygehuset men min Onkolog, fordi jeg skulle have udfyldt en status attest til kommunen. Heldigvis kunne jeg ringe ind og få det flyttet til en anden dag.

Næste udfordring er jo så mit smertestillende. Fordi Det Palliative Team har opstillet de her regler om at jeg kun kan få min medicin fra sygeplejersken, så kan jeg maks være væk i  ca 4 timer ad gangen. Men vi ville gerne tage pigerne med i den Gamle By i Århus – hvilken er en tur på mere end de mulige 4 timer.

Så jeg besluttede mig for at selvom det ikke giver mig den samme snertedækning, så ville det trods alt være bedre at have kapsler med, og så nøjes med det! Så jeg ringede til Det Palliative Team og forklarede at vi gerne ville tage pigerne med i Den Gamle By, og om de så ville lade mig forsøge mig med kapsler.

Afgørelse :

Desværre var de overhoved ikke til at snakke med omkring det! De synes at det var en dårlig ide, og ja familien kunne jo selv tage afsted, og så kunne jeg blive hjemme. Eller vi kunne vælge at tage et andet sted hen som var tættere på!

Det er selvfølgelig rigtigt at det kunne vi bare gør, men Sienna har snakket meget varmt om at hun meget gerne ville opleve Den Gamle By! Jeg blev simpelthen bare så ked af at de igen igen stiller sig på bagbenene for en familietur! Så det endte med at vi valgte at tage afsted alligevel.

Den Gamle By

Vi var deroppe omkring kl 13, og fordi jeg har et handikap kort, kunne vi rent faktisk komme ind for 135 kr for hele familien! Børn har nemlig gratis indgang, og min mand kom ind som ledsager til mig!

Der var en del aktiviteter deroppe, med folk som var klædt ud i “gammelt” tøj, og forskellige håndværkere som fremviste hvad de lavede. Vores piger elsker den slags – så det kunne ikke være bedre.

Det eneste der ikke lige faldt i god jord , var de 2 bandit gæs, som gik frit rundt deroppe. På et tidspunkt står vi i kø for at købe en pølse og et brød – og hvem kommer hen og tigger? Jeps – gæssene! Og de er så pågående at den ene faktisk napper Sienna i bagdelen! Hun blev bare SÅ bange! Nå men vi fik dem klappet væk, og trøstet Sienna og så gik det hele igen!

Det er nok…

…omkring 2 år siden at vi sidst var deroppe, og der var kommet en hel del nye ting deroppe. De lukkede kl 17, og der kunne jeg så heller ikke holde til mere, så det var meget perfekt for mig. Dog nåede vi ikke at se det hele, og jeg ved at familien sagtens kunne have brugt mange flere timer deroppe. Så vi har måtte love at vi til sommer tager derop igen og så håber jeg at jeg måske kan få en bedre løsning på min medicin.

Vi havde også snakket om at det kunne have været hyggeligt at have sluttet af med at tage ud at spise et sted i Århus. Men vi blev enige om at tage hjem og ikke ende ud I at jeg ville være så smerteplaget at hele turen havde været forgæves! For så ville pigerne ende med at det var DET som de ville kunne huske fra turen!

Hjemme igen

Da vi kom hjem fra Århus, skyndte jeg mig at kontakte sygeplejersken så jeg kunne få min medicin. Jeg havde virkelig mange trælse smerter – men nogle gange må man udholde ting for andres skyld! Og det var det helt rigtige valg at tage afsted for pigerne var glade og tilfredse! Ikke mere bekymrede for om jeg skulle indlægges, og ja de havde bare haft en super hyggelig dag!

Til aftensmad hentede min mand mad til os fra Bones. Jeg magtede ikke lige at stå og lave mad. Så vi hyggede med spareribs og pommesfrites. Ikke verdens sundeste aftensmad – men rigtig fredags hygge for os!

Det var faktisk egentlig totalt unødvendigt! For igår fik vi en pose med forskelligt varmemad fra en kær veninde. Hun havde blandt andet lavet hakkebøffer med bløde løg, i et fad med brun sovs og skrællede kartofler til, som så bare lige skal koges! Hun er simpelthen bare så sød til at komme med mad til os! Men om ikke andet så endte vi ud med Bones – men IMORGEN så skal vi have mad fra Vivis køkken.

Vivi – hvis du læser det her – så tusind tusind tak fordi du er så sød til at lave mad til os! Det betyder bare SÅ meget for mig! ♥️♥️♥️♥️♥️

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *