Eksotisk boller i karry

Boller i karry med et tvist!

Herhjemme er vandene delt når det kommer sig til den helt traditionelle børneklassiker – boller i karry! Min mindste er nemlig ikke særlig vild med karry – og ja så er det jo svært at elske når aftensmaden byder på det gule krydderi!

Jeg vil dog gerne forsøge at vinde hende lidt med over på denne ret, og idag fik jeg endelig lavet en version som hele familien kunne enes om var god! Så er du til en lidt mildere variant, med smag af ananas og bacon! Så kan jeg klart anbefale at prøve denne her opskrift!

Eksotiske boller i karry!

Ingredienser :

  • 500 gram hakket gris og kalvekød
  • 1 løg i tern (halvdelen til farsen og den anden halvdel til sovsen)
  • 1 revet æble
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk gurkemeje
  • 1 lille dåse ananas
  • 50 gram bacon i tern (eller mere hvis man ikke kan få nok af bacon 😉 )
  • 5 dl kogevand
  • 5 dl piskefløde
  • 2 spsk becel
  • Jævning til sovsen
  • salt
  • peber

Sådan gør du :

Bacon ristes brunt på en panden og kommes på fedtsugende papir!

I en skål røres 1/2 løg, kød, æg, mel, salt og peber, mælk og bacon godt sammen!

Så kommer man en gryde vand i kog og der formes passende boller ned i vandet (jeg fik 15 af denne portion) og de koges til de flyder i vandet!

I en anden gryde kommes der becel i og når det er smeltet – tilføjes løg, karry og gurkemeje!

Dernæst spædes der til med kogevandet fra kødbollerne og tilsidst tilsættes 1/2 liter fløde, revet æble og ananas i tern inkl væden fra ananas!

Hvis sovses er lidt for tynd (det var min) så jævnes den enten med Maizena sovsejævner pulver, eller en almindelig meljævning! Husk dog at give fløden mulighed for at tykne ved kogning inden at man jævner den op!

Sovsen smages til med salt og peber og kødbollerne tilsættes!

😋 Velbekomme

Eksotiske boller i karry - etlivmedcancer.dk Eksotiske boller i karry - etlivmedcancer.dk Eksotiske boller i karry - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *