Genbrug af gammelt tøj – sy selv

Genbrug

Jeg elsker når det er muligt at genbruge – egentlig indenfor alle områder at my liv! Fra jeg var ganske ung, har jeg vandret de lokale genbrugsbutikker tyndt! Både for at kigge efter brugsgenstande, møbler og tøj til mig selv!

Som jeg er blevet ældre har mit øjet nok udviklet sig! Fra overhoved ikke at være kritisk overfor tingene – til mere kvalitets bevidst! Som ung så jeg det som en guldgrube, hvis jeg fik lov til at arve en sæk tøj efter en anden! Det jeg ikke kunne passe – kunne jo tilrettes eller syes om til noget andet brugbart! Idag vælger jeg mere med omhu og ikke alt kan bruges! Men heldigvis kan man jo så give tingene videre til en indsamling eller til andre i omgangskredsen! Man kan vel kalde mig for en luksus genbruger idag!

Dette skyldes selvfølgelig både at jeg er blevet voksen, men også at jeg har mødt D. Han har slet ikke har været van til at gå i genbrugsbutikker! Og der sker jo det fine at man præger hinanden – hvilket vi selvfølgelig også har gjort. Så vi idag sammen har fundet et leje, som vi begge kan være med på! Det kommer sig både til rester af mad, tøj som pigerne eller vi selv ikke bruger mere, møbler der skal fornyes eller ikke bruges mere osv osv osv

Når tøj bliver for småt…

Selvom jeg faktisk har tabt mig 5 kg for tiden, som jeg kæmper for at tage på igen, så havde jeg en nederdel og en cardigan som dersværre ikke passede mig mere! Det var super fint stadig, og så er jeg så heldig at min datter på 10, endnu ikke synes at mor er pinlig!

Så jeg spurgte om hun ville have det – hvilket var et stort ja! Så idag gik med at få det tilrettet så godt som muligt!

Jeg er ingen mester i at sy overhoved, men jeg er heller ikke bange for at prøve! Så jeg gik i gang og fik nederdelen syet 4 cm ind, 2 cm i hver side, og cardiganen fik jeg også syet ind i siderne og på ærmerne!

For at gøre det lidt anderledes, og lidt mere “piget” – lavede jeg følgende tilføjelser!

På ærmerne lagde jeg den dobbelt og syede det meget stramt hele vejen rundt 2 gange! Bagefter syede jeg også en stram tråd yderst og fordi stoffet er så blødt, og tråden så stram, så endte det med at give en super fin bølgende effekt! Det ser super sødt og feminint ud når hun har den på!

Nederdelen er jo meget meget enkel – og hendes plan er at bruge det sammen! Det kan godt se lidt konet ud, så jeg fandt 2 knapper fra en gammel pigejakke! Derpå syede jeg dem på foroven! Når vi nogle gange har ekstra knapper – så gemmer jeg dem altid til sådan noget som det her! Det er super – for knapper er faktisk vildt dyre, og de passer perfekt i farven på cardiganen!

Enderesultatet

… på mit genbrugstøj til min datter, blev som du kan se på billedet! Selvfølgelig kan en skrædder gøre det en million gange bedre – men det her er gratis og min datter har lidt nyt tøj!

Min datter var heldigvis også super tilfreds med resultatet – hvilket jo er det vigtigste! Så nu glæder jeg mig bare til at se hende i det en dag hun vil have nederdel på 😊👍

Før :

Efter :

En tanke om “Genbrug af gammelt tøj – sy selv

  1. Kære Line. Jeg nyder at læse om dit liv, din kamp og dine overvejelser. Desuden er det dejligt at blive inspireret både hvad angår mad, genbrug, istandsættelse osv.
    Lige nu er Leif og jeg igang med at flytte til et rækkehus. Sammen med arbejde og børnebørn, tjeneste osv. Så har jeg ikke så meget tid, så hvis ikke der kommer nogen kommentarer fra mig, så er det simpelthen fordi jeg ikke når det, men jeg følger med og håber at jeg får mere tid, når vi er færdige med flytningen.
    God weekend til dig og din dejlige familie💖Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *