Gener, test og madlavning!

Pletter i luften ved Vejle Fjord.

Ny fasination :

Min søde mor har for noget tid siden, gjort mig opmærksom på, en for mig, spændende side på intragram. Den hedder “ugly-by-Nature”. Den handler egentlig mest om tips til hvad forskellige planter, frø mm gør af gode ting for kroppen. Til at starte med, nærlæste jeg det ikke så meget, men det har ændret sig lidt på det sidste! Jeg ser i alt fald mig selv, begynde at handle mere økologisk og gå op i hvad jeg sætter tænderne i! Jeg ser det som en fordel. Både for mig selv i forhold til min sygdom, men så sandelig også i forhold til at holde min familie så sunde som muligt!

Jeg tænker meget over, at jeg nok desværre må have givet, dårlige gener videre til pigerne. I alt fald på en eller anden måde! Jeg er blevet gentestet, hvor de sagde at jeg ikke bærer et mutationsgem! Heldigvis for det! Men derfor føler jeg nu alligevel at jeg må prøve at kompensere en smule! Det føler jeg at jeg kan, via de omgivelser som jeg opdrager pigerne i, og via den mad som vi spiser!

Den aktive læser af min blog, ved jo nok nu, at jeg ikke tror fuld og fast på alt det med naturmedicin osv! Omvendt så bliver jeg nok også mere og mere overbevist om, at det ikke skader at gøre hvad jeg kan selv! Det være sig i forhold til indkøb, madlavning, parfume i vaskemiddel osv osv!

At lave mad selv :

Idag har jeg feks bagt boller til vores morgenmad imorgen! Jeg stod og havde lyst til græskarboller, og kom så til at tænke på følgende : Jeg havde læst noget spændende omkring græskarkerner og deres positive indvirkning på kroppen et sted! Så jeg gik i gang med at google lidt frem og tilbage – og endte med at finde ud af følgende! Jeg ville gerne have 3 følgende ingredienser i mine boller pga de sundhedsfremmende egenskaber!

Det skulle være græskarkerner, hørfrø og gurkemeje! Apropros gurkemeje – så tror jeg snart at jeg må prøve at lave nogle boller uden gurkemeje i, altså bare til en forandring 😂👍

Jeg endte op med nogle lækre bløde boller og de gode ting ved ingredienserne , har jeg beskrevet i opskriften, som du finder her!

Om det er spild af min tid – ja det aner jeg virkelig ikke! Men jeg nyder at stå i køkkenet, og pusle med min røremaskine! Google forskellige opskrifter frem, for derved at vælge hvordan JEG vil udforme min opskrift! Og så må jeg nok sige at det positive som det giver mig at gøre det, det er det hele værd! Det er nok lidt den skabertrang, som jeg savner fra mit tidligere arbejde!

At opgive mit erhverv!

Var absolut ingen nem beslutning – men det var den rette! Selvom jeg ELSKEDE at skulle ud at male, så måtte jeg ofte melde afbud. Når jeg så kom afsted, var der mange opgaver som jeg måtte opgive selv at lave! Så det endte med at minde mig alt for meget om, hvor syg jeg i virkeligheden er! I stedetfor at give mig det afbræk fra sygdommen, som det var til at starte med!

Nu har jeg bare nogle små projekter hist og her for familie og venner! Som alle ved at jeg er syg, og at de skal hjælpe mig når jeg er på besøg ved dem for at arbejde lidt! Det er rigtigt hyggeligt og giver mig positive minder! Hvilket er noget jeg samler på!

Mit næste malerprojekt er ved mine svigerforældre! De bor i et skønt byhus, og der har jeg fået lov at male trappen fra stueplan og op til 1 salen for dem! Det lyder måske af meget, men svigermor vil hjælpe det som hun kan! Og så kan jeg tage det i mit tempo – og er jeg syg, så bliver jeg bare hjemme! Det er en god aftale!

Psykolog:

Det Palliative Team sendte mig til psykolog for noget tid siden. Jeg følte ikke selv at jeg havde behov for det, for jeg har altid været ret afklaret med min situation. Man kan vel sige at jeg har sluttet fred med mig selv og min sygdom! Men Det Palliative Team havde en anden mening! Det skal så siges at efter 2 aftaler med hende, var hendes konklusion at jeg var helt normalt! Samt at hun ikke følte at jeg havde noget behov for at skulle gå ved hende! Nå men det var lige et sidespring!

For jeg besluttede at jeg ligeså godt kunne få så meget postitivt ud af mine tvungne besøg ved hende! (De var tvungne, fordi at hvis jeg ikke tog afsted til vores aftaler, ville de inddrage mit smertestillende medicin). Men hun gav mig følgende gode råd, som jeg forsøger at følge :

1: At tænke over at give min mand rum og frihed til at have noget tid udenfor min sygdom! Tid som kan gøre han glad, og give han et frirum hvor min sygdom ikke er der! Tid som kan give ham overskud til at kæmpe sammen med mig mod canceren, og for vores familie!

2: At sørge for at jeg også finder et frirum hvor jeg har noget som giver mig overskud til at kæmpe. Overskud til at være glad og hvor min sygdom ikke fylder!

Det har været svært for mig at finde et sådan frirum efter jeg ikke kunne arbejde mere. At male var mit frirum! Men jeg er ved at have fundet noget som kan fylde det ud nu! Det er at skrive her på min blog, og få rum for mine tanker! At stå i køkkenet på mine gode dage og finde på opskrifter, ud fra ting som jeg allerede elsker at lave! Arbejde videre på en opskrift, så den ender ud med at opfylde de egenskaber, som jeg ønsker for det færdige resultat! Sidst men ikke mindst – så fornøjelsen med at skabe et maleri!

Gentest :

Aprospros den gentest som jeg fik lavet i starten – så var svaret jo at man ikke kunne se nogen sammenhæng i mutationer! Man fandt heldigvis ingen fejl og man kunne ikke se at der skulle ligge noget til grund for at pigerne absolut også skal få æggestokkræft! Men min mor og moster har begge haft syster på deres æggestokke. Der var heldigvis intet “dårligt” på de prøver, som de tog ud ved dem! Jeg synes jo så bare at det er tankevækkende at næste generation – mig – så ender ud med lige præcis æggestokkræft!

Da jeg blev testet, skulle jeg udforske i familiens historie for at se om der var andre der havde haft enten brystkræft eller æggestokkræft! Specielt søgte de efter om der skulle være nogle yngre kvinder, som der havde haft enten det ene eller det andet! På daværende tidspunkt var der ingen yngre kvinder, som der havde haft det! Så kom jeg med æggestokkræft og efter 2 år fik min kusine brystkræft i en alder af 40 år! Så jeg er sikker på at det er vigtigt at beskytte mine piger alt det jeg kan! For jeg tror desværre at jeg har nogle trælse gener, som jeg muligvis har givet videre! Jeg håber det af hjertet ikke – men jeg tør ikke satse på det!

Og så er vi igen tilbage til starten! For derfor vil jeg gerne gøre alt hvad jeg kan for at give de bedste forudsætninger for pigerne! Jeg blev syg efter jeg havde fået dem! Jeg er faktisk glad for at jeg ikke vidste det inden, for så skulle jeg have taget stilling til om jeg måske ikke skulle have fået dem! Men heldigvis var det ikke noget min mand og jeg skulle tage hensyn til! Men det gør så også nu, at nu må jeg gøre alt hvad jeg kan for at give de bedste forudsætninger for at pigerne har en sund krop, og et godt immunforsvar! Rigtigt mor-agtigt – jeg ved det! ♥️😍

Mange knus fra Line ♥️

Etlivmedcancer - Line

 

11 tanker om “Gener, test og madlavning!

  1. Hej Linda!
   Tak 😊
   God fornøjelse med bollerne – håber du bliver ligeså glad for enderesultatet, som vi er 😊
   Mange knus fra Line

 1. Hej skønne, dejlige Line❤️ dejlig læsning du leverer👍 skønt at du har så meget gåpåmod❤️ Kan læse du har en klog mor, der vil dig det bedste og godt for dig at du lytter til hende😉👏 du kæmper godt for dig selv og har overskud til at give rum for at din familie også får pusterum, respekt for dig❤️ Du er en super god mor og hustru og jeg ved at du er elsket. Når du har overskud, så er du der 100% for dem og det kan tydeligt mærkes for vi andre❤️ Vil gøre alt for at hjælpe dig din skønne fighter pige❤️ Stort knus fra Vivi❤️

  1. Kære Vivi!
   Tak for dine søde ord!
   Ja jeg har været heldig med min søde mor (og far), der kæmper sammen med mig! Og så er jeg også heldig at have fået gode veninder, som du, som giver mig styrke til at blive ved med at kæmpe!
   Tusind tak for det ❤️
   Mange knus fra Line

  1. Hold da op – det var ikke dårligt 😘 Det må jeg se en dag ved lejlighed! Dejligt vi begge åbenbart ligner nogle på 18 😂😂😂👍

  1. Tak for det Brian.
   Ja Familien er kommet godt retur fra ferien! Det var dejligt at få dem tilbage! Du må også hilse familien mange gange og så glæder vi os til familieforøgelsen ♥️ Kærlig hilsen Line / etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *