Græskarkerneboller med hørfrø og gurkemeje.

Græskarkerneboller med hørfrø og gurkemeje

Helbredsmæssige fordele.

Jeg har netop lavet de her boller med lidt forskelligt godt i! Jeg har samlet lidt af fordelene ved nogle af de ting som der er i bollerne. For at det ikke bliver alt for lang en udredning, har jeg fokuseret for de ting, som er en fordel for mig! Man er vel lidt selvbevidst 😂 Men jeg har linket til de artikler som jeg har fundet på nettet, og hvis lysten er der, kan man altid google videre 😊!

Gurkemeje :

Det aktive stof curcumin, som der findes i gurkemeje er god for mange ting! Blandt andet har man i forsøg set at det kan stoppe udviklingen af kræftceller fra blandt andet æggestokkræft! Det afhjælper også inflammation/ betændelses tilstande i kroppen! Læs gerne mere her!

Græskarkerner :

Der er rigtigt mange fordele ved at bruge græskarkerner i sin madlavning! For mig er følgende ting vigtige : hjælper mod blæreproblemer, forebygger mod kræft, lindrer smerter og kan muligvis give bedre søvn! Alt sammen noget som ville være en fordel for mig. Artiklen jeg blandt andet fandt er denne!

Hørfrø :

Igen et frø som hjælper mod betændelse i kroppen og også hjælper mod væskeophobning i kroppen. Der er fundet 27 aktive stoffer i hørfrø, som alle er kræftbekæmpende! Man mener at hørfrø kan beskytte mod celleskader og hæmme fremkomsten af onde tumorer! Flere oplysninger findes her!

Opskrift på græskarkerneboller :

Du skal bruge:

  • 1 brev tørgær
  • 900 gram hvedemel
  • 100 gram becel eller smør
  • 4 dl mælk
  • 2 æg plus 1 til pensling
  • 50 gram græskarkerner
  • 30 gram hørfrø
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du :

400 gram mel blandes med tørgæren i en skål.

Mælk og becel lunes så det er fingervarmt, og kommes derpå sammen med mel og gør og det røres godt sammen!

Æg tilsættes!

Resten af melet blandes med salt, sukker, gurkemeje, græskarkerner og hørfrø! Melblandingen kommes sammen med det andet og det ældes godt sammen!

Dejen hæver i ca 1,5 times tid!

Bollerne formes – jeg fik 16 stk ud af ovenstående portion!

De efterhæver i ca 30 min på bagepladen, og sættes i varmluftovn på 180 grader i ca 15-20 min alt efter ovn!

Velbekomme ♥️

Græskarkerneboller med hørfrø og gurkemeje

 

Græskarkerneboller med hørfrø og gurkemeje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *