Græske farsbrød i bacon på bund af skivede kartofler.

Pinterest :

Jeg faldt over en lidt anderledes opskrift på pinterest på : små farsbrød viklet i bacon, og på en bund af skivede kartofler, den anden dag. Jeg synes det lød spændende selve grundideen – så idag afprøvede Sienna og jeg konceptet, dog med lidt anden og mere børnevenlig udgave. Maden blev accepteret af alle i familien, og det er en nem løsning på aftensmaden. Da man kun skal have gang i 1 fad og det hygger sig i ovnen!

Så her er min version af mini farsbrød på en bund af skivede kartofler i ovnen!

Farsbrød viklet i bacon på kartoffel bund :

Ingredienser til 4 pers :

  • 500 gram hakket svin/kalv
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 2 x bacon i skiver
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • salt og peber
  • 500 -700 gram kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk timian
  • salt og peber

Sådan gør man : 

Kartoflerne vaskes og skæres i skiver og blandes grundigt med olivenolie, salt, peber og timian.

De kommes i et ildfastfad og så er det i gang med kødet.

Man blander en fars af kød, hvidløg i skiver, løg i tern, æg, rasp, timian og salt og peber.

Derpå formes små farsbrød som vikles i 2 skiver bacon og de lægges på toppen af kartoflerne.

Så er det i ovnen på 200 grader varmluft i 45-60 min (alt efter str på kartoffelskiverne) og så er det bare at servere!

Velbekomme 😋

Farsbrød i bacon på bund af kartofler i skiver. Farsbrød i bacon på bund af kartofler i skiver. Farsbrød i bacon på bund af kartofler i skiver. Farsbrød i bacon på bund af kartofler i skiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *