Hjemmelade karameller med lakrids og superflyers.

Hjemmelavede karameller.

Ud over at det er hyggeligt at stå og lave sine egne karameller! Og selv kunne bestemme hvilken smag de nu engang skal have. Så er det også en hyggelig ting at lave i køkkenet, sammen med sine børn.

Jeg har prøvet at lave 2 forskellige versioner! En på kondenseret mælk som base. Og så selvfølgelig den helt almindelige lavet på fløde!

Selve varianterne blev : lakridskarameller, karameller med knas fra en daim med mynte! Sidst men ikke mindst en karamel havsalt.

Hjemmelavede karameller med lakrids og superflyers.

Ingredienser :

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 120 gram smør
  • 150 gram brun farin
  • 2,5 spsk lakridspulver
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 4 superflyers
  • sukkertermonter
  • Firkantet ildfastefad
  • bagepapir

Sådan gør du :

Kondenseret mælk, smør, farin, lakridspulver og salt kommes i en tykbundet gryde! Så koges massen stille og roligt op!

Det skal koges op til 130 grader under omrøring. Det tager ca 30-45 min.

Superflyers skøres i 1/2 cm stykker og kommes i bunden af bagepapiret! Bagepapiret skal foldes ud over det firkantede ildfastefad!

Når sukkermassen er nået de 130 grader, hælder man karamellen over superflyers! Bagefter drysser man med lakridspulver på toppen. Pulveret skal lige presses en anelse ned i karamellen for at kunne hænge fast!

Så er det på køl i minimum 4 timer! Indtil at den er så fast at kan kan skære den i firkanter eller rulle den til runde karameller!

Velbekomme 😋

TIP : Husk endelig at give dem 130 grader på sukkertermometeret! Ellers så bliver de alt for bløde. Og det kan være en fordel at holde dem inde i køleskabet til opbevaring! Bare så de ikke bliver for varme og bløde.

 

Hjemmelavede karameller - Lakridskarameller med superflyers - etlivmedcancer.dk

:

Hjemmelavede karameller - Lakridskarameller med superflyers - etlivmedcancer.dk

Hjemmelavede karameller - Lakridskarameller med superflyers - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *