Hjemmelavede karameller med mint og krokant.

Hjemmelavede karameller.

Dette er en lidt stor opskrift, og den endte faktisk med at der blev 2 portioner hjemmelavede karameller ud af den. Der blev både lavet flødekarameller med havsalt samt en version med knust chokolade fra den nye Daim med mint!

Begge dele blev rigtigt gode.

Så er du til den gammeldags version lavet på fløde – så kan denne her anbefales. Husk dog at den skal have lov at blive kogt godt igennem og nå de 130 grader på sukkertermometeret. Ellers så bliver den for blød.

Hjemmelavede karameller :

Ingredienser :

  • 300 gram sukker
  • 150 gram mørk sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 45 gram saltet smør
  • 3,5 dl fløde
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 Daim med mint
  • flagesalt efter smag
  • sukkertermometer
  • bagepapir
  • firkantet ildfastfad

Sådan gør du :

I en gryde kommes sukker, sirup, vaniljesukker, smør, fløde og mælk stille og roligt i kog under omrøring.

Det skal koges i ca 30 min så det bliver godt tykt og så skal det ramme 130 grader på termometeret.

Når de 130 grader rammes, stilles gryden lige til side i ca 10 min hvorefter at man hælder det op i formen.

På den ene halvdel drysses der med flagesalt.

Daim skæres i fine små firkanter og drysses på den anden halvdel – og så er det bare ind i køleskabet i 4 timer, evt natten over, til karamellen er skærefast!

Opbevares på køl til de skal spises 😋

Hjemmelavede karameller - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *