Hjemmelavede pitabrød

Pita.

Vi får indimellem pita herhjemme til aftensmad! Når det skal gå lidt hurtigt – så køber vi de frosne pitabrød fra supermarkedet. Men jeg foretrækker helt klart at lave dem selv fra bunden!

Igår fik vi så pita til aftensmad, og jeg havde det heldigvis godt, og havde god tid! Så det blev de hjemmelavede pitabrød som vi fik!

Det er faktisk meget nemt at lave sine egne pitabrød og så smager det bare en tand bedre end de købte!  Det er dog vigtigt at man får den rullet tyndt nok ud inden de hæver færdigt – ellers så ender man med en bolle fremfor et pitabrød!

Hjemmelavede pitabrød :

Ingredienser :

  • 1 brev tørgær ( el 25 gram alm gær)
  • 550 gram mel
  • 1 tsk salt
  • 3,5 dl lunken vand

Sådan gør du :

Mel blandes godt med tørgær og salt!

Vandet tilsættes og dejen æltes godt sammen!

Dejen skal så hæve i 1 times tid.

Når den er hævet færdig, æltes den igen og deles så i 6-8 stykker – alt efter hvor store man ønsker sine pitabrød.

Dejstykkerne rulles flaget ud til pitabrød, og det er vigtigt at de bliver rullet tyndt ud! De hæver nemlig op til ca dobbelt størrelse, så for ikke at få nogle tykke brød. Så er det vigtigt at man ruller det meget flat ud!

Så efterhæver de i 10-15 min.

Tænd ovnen på 250 grader, og lad den blive varm mens pitabrødene hæver færdigt.

De skal så bages i ca 15 min midt i ovnen, og pas på at de ikke får for meget!

Når de er bagt færdige, skal de køle af på en rist og så er de klar til st blive skåret op og brugt til pitabrød!

Velbekomme 😋

Hjemmelavede pitabrød - etlivmedcancer.dk Hjemmelavede pitabrød - etlivmedcancer.dk Hjemmelavede pitabrød - etlivmedcancer.dk Hjemmelavede pitabrød med fyld - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *