Hjemmelavet Sushi

Jeg er så heldig at begge mine piger, elsker at være med mig i køkkenet! Jeg har altid gjort hvad jeg kunne, for at holde deres gejst for madlavning ved lige! For ærligt så ved jeg jo ikke hvor længe jeg lever, og derfor vil jeg rigtigt gerne videregive nogle gode vaner til dem nu!
Da de var små, så fik de små opgaver i køkkenet – som feks at røre lidt rundt i skålen med salat osv!
Nu er er de så henholdsvis 7 og 10, og det gør jo at de gerne vil være mere med, og de vil også gerne være med til at vælge hvad vi skal have til aftensmad!

Så igår ringede jeg til dem, på deres campingferien med mormor og morfar, for at høre, hvad de ville lave til aftensmad, når de kom retur!
Den store ville meget gerne lave sushi, men det er den lille så absolut ikke vild med! Så hun fik lov til at vælge noget, hun gerne ville lave – og efter lidt snak frem og tilbage, blev vi enige om lune Nachos med kylling!

Men i denne her opskrift holder vi os til Sushien!

I Føtex og Bilka kan man købe en æske i deres Asia-afdeling, som indeholder : sushi ris, 4 tang plader, riseddike, soya, wasabi og en rullemåtte! Når det skal gå lidt stærkt, så køber jeg altid den, men jeg må dog sige at der lige knap nok var nok vineddike til risene! Jeg ville godt have haft at de smagte af lidt mere, men det skal siges at min datter syntes at det smagte lige som det skulle!

Så tog jeg til fiskehandleren og købte rejer, laks og tun! Andre gange køber jeg fisken i Bilka/Føtex, men jeg havde lyst til at smage forskellen!
Man skal ikke bruge særligt meget fisk – 150 gram tilsammen er rigeligt!
Ved min fiskehandler, havde de på frost, en bakke med rigtigt fileterede rejer, som lige passer ovenpå!
Men jeg valgte (pga prisen) at nøjes med at købe tigerrejer og så selv prøve at skære dem!

Følgende er sådan som vi gør herhjemme ?

Fremgangsmåde :
Først koges risene – 15-20 min!
Når de er kogt drænes vandet let fra og de kommes i en skål og riseddiken hældes over og der røres godt rundt.
Derpå afkøles det.

Så tager vi rullemåtten og ligger et ark tang på – så er vi klar til at lave Maki-ruller!
Jeg har altid ben lille skål med koldt vand, stående til at dyppe fingrene i! Så kommer man et fint lag ris på arket, men stopper 2 cm fra enden af arket! De sidste 2 cm uden ris, bruges til at lukke rullen med!
Så ligger man sit fyld på midten!
Hvis man dypper fingrene i vand ind imellem, så bliver det lidt nemmere at fordele risene, men vær forsigtig med ikke at få for meget vand på!

Vi valgte følgende fyld :

Rulle 1 : Tigerrejer og avocado

Rulle 2 : Laks og det inderste fra en agurk!

Efter fyldet er kommet på, ruller man det forsigtigt,  men så stramt som muligt sammen! Når man når til de 2 cm uden ris – kommer man lige lidt vand på, og så klistrer tangen fint sammen!

Hvis enderne på rullen mangler lidt “fyld”, så kan man snyde og fylde lidt ris og fyld ind i enden! ?

Rullen kommes så på køl i staniol og kan skæres ud efter ca 5-10 min på køl! Køl gør den mere fast!

Så kommer vi til de sushi hvor fisken ligger på toppen – også kaldet Nigiri!

Vi formede risene i firkantede stykker med fingrene og kom derpå henholdvis tun, laks eller rejer på!
Igen var det godt med den lille skål med vand, men pas endelig på med ikke at få for meget vand på!

Jeg forsøgte om jeg kunne skære rejerne, som de profesionelle, men det kunne jeg desværre ikke! Derfor valgte vi at forme risen som rejen, og rejerne skar jeg så halvt over! Det bliver nemlig for voldsomt med en hel reje på! (Vi afprøvede det ?)

Resultatet af vores anstrengelser ses på billedet og det skal siges at min store pige selv rullede den ene af rullerne! Så sejt!

Så kast dig endelig ud i at lave sushi selv – hvis du kan lide at spise sushi ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *