Hønsekødssalat med bacon

 • Hønsekødssalat.

Jeg elsker en god frokost, og en af mine favoritter en en hønsekødssalat med bacon og så med en nybagt crossaints til. Det fik jeg her forleden sammen med familien, og selve salaten blev virkelig god. Så den skal I ikke snydes for!

Det er den lidt udvidede version, hvor jeg har kogt kyllingen i en fond først, men jeg synes at den bliver mere saftig og velsmagende ved at gøre det på den måde!

Ellers så har jeg planlagt at ville gøre mit første forsøg på at lave macacons idag! Jeg har jo tiden til det, nu hvor mand og børn er smuttet til Den Dominikanske Republik igår! Så må jeg jo have fyldt lidt forskelligt hygge ind i mine dage!

Hønsekødssalat med bacon.

Ingredienser :

 • 450 gram fersk kylling
 • 1 grønsagsboullion tern
 • 10 hele peberkorn
 • 2 pakker bacon i skiver
 • 8 spsk mayonnaise
 • 2,5 dl cremefraiche 18%
 • salt
 • peber
 • Hvide asparges i glas
 • karry
 • 250 gram friske champingnong
 • Smør
 • purløg 1/2-1dl
 • citronsaft
 • disjonsennep

Sådan gør du :

I en gryde koges vand med bouillon, peberkorn og kylling i ca 20 min.

Champingnong renses og skæres i kvarte og steges for høj varme så de bliver lækre gyldne. Tages derefter fra varmen og køles af.

Bacon steges sprødt og kommes på fedtsugende papir.

Når det er koldt, knækkes det i passende stykker.

I en skål blandes : cremefraice, mayonnaise, dijonsennep, purløg, salt. Peber, citronsaft og karry. Dressingen smages til så den smager som du kan lide – pas på ikke at oversalte det, da bacon og kød vil give ekstra salt til retten.

Oveni dressing kommer champingnong, asparges (skal skæres i mundrette stykker) 2/3 af bacon og kyllingen som er skåret i passende stykker!

Til pynt drysses med det sidste bacon og så er der serveret 👍

😋 Velbekomme

Hønsekødssalat med bacon - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *