Hyldeblomst champagne

Hyldeblomst tid.

Jeg elsker hyldeblomstsaft, og rent tilfældigt så lagde en af mine venner, et billede op sidste år, af at hun var ved at lave hyldeblomst champagne. Jeg havde ALDRIG hørt om det før, og jeg var ret tændt på at afprøve det selv. Men samtidig så var jeg også lidt usikker på om jeg ville kunne finde ud af at lave det. Men hvor intet vover… så i år skulle det være!

Jeg har netop idag åbnet første flaske – jeg fik 6 fine flasker ud af mit besvær – og jeg var noget spændt på om det ville blive godt! Men det blev det heldigvis! Og alle i familien har også godkendt smagen – så jeg tænker at det må være godkendelse nok!

Så her kommer opskriften på hyldeblomst champagne!

Hyldeblomst champagne :

Ingredienser :

  • 6 liter vand
  • 700 gram rørsukker
  • 25 hyldeblomster (mindre er også fint, men jeg kan godt lide at det smager godt af hyldeblomst)
  • 4 øko citroner
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Måske lidt tørgær
  • Atamon

Sådan gør du :

4 liter vand koges sammen med sukker koges indtil sukkeret bliver helt opløst! Derefter tages det af varmen og der tilsættes 2 liter koldt vand!

Tilsæt saft og skal fra citronerne, hvidvinseddike og hyldeblomsterne. Rør stille og roligt rundt så er alt ligeligt fordelt!

Dæk det til med et rent viskestykke og lad det stå et køligt sted men ikke i køleskabet og lad det trække i 2 dage.

Efter de 2 dage kigger man til det, og hvis det ikke er begyndt at skumme/boble tilsættes en knivspids gær. Bliv ikke bekymret hvis du synes at det kommer til at dufte af gær – det går væk senere.

Derefter skal det stå i yderligere 4 dage stadig køligt men ikke på køl!

Efter de 4 dage, skal blandingen sies og hældes på steriliserede flasker tilsat 1 tsk atamon pr flaske ! Jeg købte patentflasker i IKEA til formålet og det har fungeret fint! Dog har jeg læst og hørt at hvis flaskerne ikke er tunge nok (som feks champagne flasker) så kan man risikere at de kan springer pga trykket. Ingen af mine har dog gjort det pt!

Flaskerne skal herefter stå køligt en uge, og gære færdigt! Herefter kan man begynde at drikke det!

Efter hvad jeg har læst så kan det holde sig i flere måneder på et køligt sted! Mine ligger i køleskabet!

♥️ Velbekomme og god arbejdslyst!

Hyldeblomst champagne, etlivmedcancer.dk

Hyldeblomst champagne, etlivmedcancer.dk

 

 

 

 

 

 

2 tanker om “Hyldeblomst champagne

  1. Hyldeblomst champagne – dét skal Frederikke og jeg HELT SIKKERT prøve.
    Vi har snakket om det igen og igen 😋😋

    1. Kære Lea!
      Det som holdt mig igen, var at jeg var dels bekymret for om det var meget svært og omstændigt når man stod med det i hænderne! Og så også at få fat på de rigtige flasker! Men IKEA havde de patent flasker, som jeg har brugt, og ud over at de er billige (ca 11 kr pr flaske) så kan de også holde til trykket fra boblerne, uden at springe! I alt fald indtil videre 😉👍
      Så jeg synes absolut at I skal skynde jer ud og finde de sidste hyldeblomster og så få lavet jer noget hyldeblomst champagne!
      ❤️ Line / etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *