Kærnemælkshorn med marcipan

Inspiration…

Det er altid rart med lidt inspiration i hverdagen, og denne gang kom det fra min kære svigerinde! Hun havde lavet marcipanhorn ud fra en opskrift på femina, og jeg kunne simpelthen ikke få de her horn ud af hoved 😋

Så jeg gik ind og kiggede på feminas hjemmeside, og faldt så over en opskrift på kærnemælkshorn med marcipan remonce. Uhm den opskrift måtte jeg bare prøve!

Igår var pigerne og jeg så alene om aftenen, da manden tog til fodbold! Og vi blev enige om at være kreative i køkkenet! Vi fik både lavet lakridsruller, karameller, græskarboller og så også de her kærnemælkshorn! De blev super gode – så opskriften viderebringes her og den er nem at lave!

Kærnemælkshorn med marcinpan remonce, 12 stk.

Ingredienser :

  • 250 gram hvedemel
  • 20 gram sukker
  • 1 knsp. Salt
  • 200 gram smør
  • 1 dl kærnemælk
  • æg til pensling
  • 25 gram mandelsplitter
  • 2 spsk perlesukker

Marcipanremonce :

  • 125 gram marcipan
  • 50 gram blødt smør
  • 50 gram sukker

Sådan gør du :

Bland mel, sukker og salt i en skål og smuldr smørret heri, til konsistensen er som grov rasp.

Tilsæt kærnemælk og saml dejen hurtigt med fingrerne, men uden at ælte den. Den skal kun lige hænge sammen, og bliver hurtigt blød pga varmen fra ens hænder.

Pak dejen i husholdningsfilm og kom den på køl i en times tid.

I en skål rives marcipan og blandes med smør og sukker, så det bliver en blød creme. Hvis den bliver for flydende kan man komme den på køl, til man skal bruge den.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rul dejen ud i en cirkel på et meldrysset bord og skær cirklen i 12 trekanter.

Fordel marcipan remoncen på de 12 trekanter og rul dem så sammen så de ligner horn.

Pensl kærnemælkshorn med sammenpisket æg og drys med mandelsplitter og perlesukker.

Bag dem i ovnen i 15-17 min til de er gyldne.

Velbekomme 😋

PS : De smager selvfølgelig allerbedst nybagte, men hvis man lige luner dem i ovnen – så bliver de også super lækre igen ♥️

Kærnemælkshorn med marcipan - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *