Kartoffel pizza med hvidløg og rosmarin

Hjemmelavet pizza

… er nu bare lækkert – specielt hvis man har en pizzasten til at bage den på! Vi fik foræret en pizza sten til vores grill, men er så heldig at den også passer ind i ovnen. Det betyder at med den rigtige bund, kan vi få os en rigtig sprød pizza.

Herhjemme er vi ikke altid enige om hvad en god pizza topping er! Derfor laver jeg altid en slags Hawaii pizza og så en kartoffel pizza. Reglen er at alle skal smage et stykke af vegetar pizzaen med kartoffel 😉

Italiensk pizza

… er jo bare noget for sig selv! Og da min mand har en kusine og fætter som bor dernede, har vi været så heldigvis at få nogle lækre pizzaer dernede. Jeg fik på et tidspunkt et super lækkert pizza brød, som egentlig bare bestod af bund, olivenolie, rosmarin og hvidløg. På en eller anden måde fik de brødet til at lave nogle vilde bobler i dejen ved servering. Jeg har prøvet på utallige måder at frembringe samme resultat! Men forgæves!

Men jeg er så kommet frem til denne pizza med kartoffel, hvidløg og rosmarin. Det er ikke helt det samme – men ih hvor smager den nu altså også godt! Så her får du min opskrift på en lidt anderledes pizza.

Kartoffelpizza med hvidløg og rosmarin :

Ingredienser :

  • pizzamel 250 gram
  • italiensk fin durum mel 250 gram
  • Tørgær 1/2 pose
  • olivenolie 1 dl
  • vand 2 dl
  • 2 bagekartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 4 spsk olivenolie

Sådan gør du :

Pizzamel, durum mel, tørgær, vand og olie æltes sammen til en dej som slipper hænderne.

Dejen hviler og hæver 25 min.

Ovnen tændes på 250 grader varmluft og pizzastenen stilles ind og varmer med.

De 2 kartofler skrælles og rives på et rivejern ned i en skål. Der tilsættes koldt vand og kartoflerne lader man ligge i vandet i små 10 min. Har du længere tid – så sker der intet ved at lade kartoflerne ligge i vandet i længere tid. Derved får man noget af stivelsen fra kartoflerne væk!

Når kartoflerne har ligget det man ønsker – skylles de i rent koldt vand af nogle gange. Derefter presses vandet ud og man tilsætter presset hvidløg, rosmarin og olie. Det blandes godt sammen.

Dejen rulles ud til en tynd dej. Pizzastenen tages ud og dejen kommes ovenpå den varme pizzasten. Hvis du vil sikre at den slipper når pizzaen er færdig, kan du drysse stenen med pizzamel inden at dejen ligges på!

Kartoffelblandingen kommes ud på dejen og pizzaen stilles ind i ovnen.

Den bages til den er gylden og sprød på toppen! Det tager ca 15-20 min. Når pizzaen kommer ud kommer man salt på og den skæres ud.

Velbekomme ♥️

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *