Koldskålskage - med ganasche og amarena kirsebær

Koldskålskage med ganache:

Jeg fandt en super flot hjemmeside forleden med de fineste hjemmelavede kager! Og da vi fik besøg af svigerforældrene igår – vi ser LykkePer sammen – så tænkte jeg at det måtte jeg lave til kaffen!

Som jeg plejer – så har jeg lavet en del om på opskriften så den passer bedre til mine smagsløg! Men grundideen kom fra majavases blog!

Resultatet blev en super lækker og frisk kage! Den smagte virkelig godt – så er du til koldskål og ganasche og kirsebær – så prøv denne her!

Koldskålskage med amarena kirsebær!

Ingredienser :

Peberkagebund :

  • 120 gram pebernødder
  • 60 gram smør

Knus pebernødderne og smelt smøret i en gryde!

Smør og knuste pebernødder røres sammen og kommes derpå i en springform ca 18 cm med bagepapir i!

Blandingen skal presses godt sammen i bunden, og så skal den på frost i 10 min! Vigtigt at den kommer på frost pga næste step!

Chokoladekage :

  • 50 gram hvis chokolade

Chokoladen smeltes over vandbad, og pensles så på den frosne peberkagebund! Er bunden ikke frossen – så ender man med at bunden bliver ødelagt!

Så skal den tilbage i fryseren igen!

Koldskålsganache :

  • 300 gram hvid chokolade
  • 75 gram piskefløde
  • 1 vanilliestang – kornene heraf!
  • 75 ml kærnemælk
  • 30 ml citronsaft
  • reven skal af 1 citron
  • 15 amarena kirsebær

Smelt chokoladen over vandbad! Når det er smeltet, tages det af varmen!

I en lille gryde bringes fløde og vanilje til kogepunktet! Så tilsættes det i det smeltede hvide chokolade, mens man rører med en dejskraber i midten!

Kærnemælk, citronsaft og reven skal vendes i chokoladeblandingen og man smager til om der evt skal mere citron i!

Ganaschen stavblendes og hældes derefter over pebernøddebunden!

Kirsebær halveres og stikkes ned i ganachen, som så stilles på køl i 3 timer til ganachen har sat sig!

Pynt :

  • 20 gram høvlet hvid chokolade
  • lidt revet citronskal
  • evt skovsyre

Inden servering høvles den hvide chokolade og kommes ovenpå kagen!

Der drysses med revet citronskal og pyntes evt med små skovsyreblade!

Velbekomme 😋

Koldskålskage med ganache - etlivmedcancer.dk Koldskålskage med ganache - etlivmedcancer.dk Koldskålskage med ganache - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *