Opsummering af mit liv med cancer ved lægerne

Cancer i familien - etlivmedcancer.dk

Opsummering af min vej fra august 2011 til efteråret 2017.

Som skrevet i forrige indlæg, vil dette indlægge være en opsummering af min tid som kræftpatient, fra start til nu! Jeg starter ved at jeg fik Sienna – måske startede kræften før, måske senere, men et eller andet sted, skal man jo begynde!

Opsummering “inden” kræften bliver konstateret 2010…

 • 12 Februar 2010 – Sienna fødes på Horsens sygehus!
 • April 2010 – Snakker med min læge ved Siennas 2 måneders undersøgelse. Jeg undrer mig over at jeg ikke er færdig med at bløde efter hendes fødsel! Lægen slår det hen og siger at det er normalt! Vi bliver enige om at jeg opstarter med P-piller igen!
 • August 2010 – er ved lægen igen! Jeg har problemer med at hvis jeg feks glemmer 1 P-pille, så starter min menstruation med det samme. Det er samme mærke som jeg har brugt tidligere, og jeg har aldrig har den slags problemer. Et andet problem er også at når jeg så har menstruation, så er det meget voldsomt! Men min læge siger at det kan tage lang tid at komme sig ovenpå en fødsel og jeg skal give det tid!

Opsummering 2011…

 • Februar 2011 – er afsted ved lægen til Siennas 1 års undersøgelse. Jeg fortæller at det stadig er træls med mine P-piller og at jeg har besluttet mig for at stoppe. Jeg vil se om det er hormonerne, som giver mig problemer!
 • April 2011 – jeg har aldrig kunne mærke min ægløsning, men midt mellem mine menstruationer, får jeg nu kraftige smerter, der varer en halv dag! Jeg konkluderer at jeg nu kan mærke min ægløsning.

Endelig bliver jeg taget seriøst…

 • Maj 2011 – er på besøg ved svigerfamilien til grill-hygge i haven. En super dejlig aften! Men vi må tage hjem da jeg igen får de her frygtelige smerter ved ægløsning. Smerterne er så kraftige så jeg ender med at ringe til vagtlægen, og de vil gerne se mig! Vagtlægen konkluderer at jeg muligvis har en syste på min æggestok som er sprunget! Hun sender mig hjem med noget smertestillende, men er ikke super glad for at jeg selv er kørende pga de stærke smerter! Men hvad skal vi gøre? Pigerne er kun 1 og 3 år gamle, så manden måtte jo blive hjemme og tage sig af dem. Vagtlægen anbefaler mig også at tage til egen læge og blive undersøgt!
 • Maj 2011 – får en tid ved egen læge, eller dvs ved en afløser i lægehuset. Afløseren har været i praktik på gynækologisk afdeling. Han mærker på mig og konstateret at han kan mærke en knude i mit underliv! Han beroliger mig og siger følgende : “ du skal ikke være bange når jeg siger knude, for det er bare en muskelknude! Det er helt normalt og det får mange! Du skal bare afsted til gynækolog og så kan de sørge for at du får den fjernet”. Jeg tager roligt hjem og bestiller tid ved en gynækolog. Der er dog 2 måneders ventetid, så jeg aftaler at hvis de får et afbud, så kan de ringe til mig, da jeg arbejder i byen!

Opsummering da kræften opdages 2011…

 • Maj 2011 – Gynækologen ringer at de har et afbud og jeg tager selv derhen, da egen læge jo sagde at det ikke var noget! Til min arbejdsgiver siger jeg for sjov “ hvis jeg ringer og siger at jeg ikke kommer igen, så er det fordi at jeg fik dårlige nyheder” ! Man skal åbenbart ikke lave sjov med den slags ting! Gynækologen skanner og skanner mig, og hverken han eller sygeplejersken siger noget. Jeg når at tænke at det tager GODT nok lang tid det her! Så beder han mig tage tøj på og sætte mig ned! Han tager mig hånd og siger : “ Jeg er meget ked af at fortælle dig det her, men du har 2 meget store knuder på dine æggestokke. De er så store at jeg ikke kan se hvor de starter og slutter. Jeg er meget bange for at det er kræft, men jeg håber at jeg tager fejl! Men jeg henviser dig akut til OUH og sætter dig i et kræftpakkeforløb så du hurtigt kan blive udredt” Bom så sad jeg der! Da jeg kommer ud i min bil ringer jeg til min chef og siger at jeg ikke kommer igen. Så ringer jeg til min mand, men han er en times kørsel væk! Derpå ved jeg ikke hvad jeg skal gøre! Men kommer så i tanke om en god bekendt, som fik kræft ca samme alder, da hun var gravid med sit barn! Jeg kører hen til hende og hun er heldigvis hjemme. Vi får en god snak om at selvom tingene ser sort ud, så er det heldigvis ikke altid så forfærdeligt som man tror!

Kræftpakke på OUH…

 • Juni 2011 – Jeg kommer til OUH og bliver grundigt undersøgt og skal så igennem en masse test! Desuden skal jeg i MR skanner, PET skanner og CT skanner! Alt sammen for at de kan finde ud af hvad de her knuder er for noget! Det viser sig at være æggestokkræft stadie 3C, hvilket bliver slået fast ved en operation midt i juni! Pga omfanget af kræften, kan man ikke fjerne alt kræft ved første operation! Så der bliver planlagt et forløb med 3x kemo med carboplation og taxol. Så en skanning og hvis den er fin – så en stor operation hvor de går efter at operere mig kræftfri.

Opsummering operationen og efterfølgende :

 • 31 august 2011 – så oprandt dagen for min store operation, som forløb med bravour. Efter 8 timer i narkose har det lykkes lægerne at fjerne alt synligt kræftvæv. De skærer følgende ud : Livmoder, æggestokke, fedtforklæde, tyktarmen (og anlægger stomi), blindtarmen, tarmknøsen, milt, en del af blæren og en del af mavesækken! Til trods for at de har fjernet alt, og det var en succes, siger de dog at der er stor chance for at det kommer igen. Fordi der var så meget! Men for at gøre hvad de kan for at hindre tilbagefald, får jeg efterfølgende 3x kemo mere! Igen er det carboplation og taxol der er på programmet!
 • September 2011 – Jeg opdager at det begynder at stå ud af mig med væske. Når jeg får væske eller kemo er det helt galt  og jeg kan ikke holde det inde. Jeg bliver undersøgt og man opdager at der er kommet en fistel fra urinlederen til bughulen! Og så er der et hul på toppen af endetarmen (som jeg ikke bruger mere, da jeg nu har stomi) og på den måde kommer vandet ud! Man opdager ligeledes at der også er et hul på urinlederen – kirugerne har været lidt for tæt på den under operationen! Jeg får lagt et dobbelt K kateter op, og det lukker for hul og fistel og endelig stopper det med at løbe ud med vand!
 • December 2011 – De 3 x kemo er overstået og nu er det bare at vente og håbe!

Så starter ventetiden og kontroller…

 • Marts 2012 – Er til svar på kontrol på sygehuset. CT skanning viser små forandringer som kan være tegn på kræft, men det er så småt så man er ikke sikker! Jeg må vente til næste kontrol!
 • Juni 2012 – Er til svar på kontrol. Denne gang er der ingen forandringer at se på CT, så lægen konkluderer at det man så i marts må have været arvæv!
 • September 2012 – Svar på kontrol! Nu er lægen ikke i tvivl – der er nye forandringer at se på min CT og hun må desværre sige at kræften er vendt tilbage! Og fordi man nu ved at det man så i marts på skanningen er kræft, så kan jeg ikke blive reopereret! Dette skyldes at tilbagefaldet jo så er kommet allerede efter 5 måneder fra jeg slutter kemobehandling! Så jeg skal nu beslutte om jeg vil starte på noget behandling med det samme, eller vente til jeg får symptomer på at jeg har kræft igen! Jeg vælger at vente!
 • December 2012/December 2013 – I perioden går jeg til skanning hver 3. måned og nogle gange er kræften vokset, nogle gange har det stået stille og nogle gange har det rent faktisk gået lidt tilbage 😳! Hvordan det kan blive mindre uden behandling, det forstår hverken jeg eller min læge! Men her i december 2013 begynder jeg at have det lidt træls pga kræften, og min læge foreslår mig at jeg skal starte på noget nyt kemo! Jeg synes det er svært, dels pga mit hår som er groet ud igen og ser pænt ud! Men også fordi jeg ikke ved hvor syg jeg bliver og om det overhoved vil hjælpe på min cancer! Men min læge taler varmt for det og vi beslutter at prøve. Det hedder caelyex og det gives hver 3. Uge og man taber ikke ens hår!

Behandling med Caelyex…

 • December 2013\ Juni 2014 – Får behandling hver 3. uge, men for hver gang der går, jo flere bivirkninger får jeg! Min hals bliver et åbent sår og jeg kan næsten ikke spise! Desuden bliver min hud meget porøs og sart! Vi må stoppe behandlingen, selvom jeg ikke når at få al planlagt behandling, og at man kan se at det mindsker canceren. Man beslutter at afprøve noget andet i stedetfor! Det gives hver uge og er mere blidt! Jeg vil heller ikke miste håret her! Jeg fortsætter med det frem til juni 2014. Og så er der dømt ventetid igen!
 • Juni 2014 / December 2017 – Jeg har ikke fået behandling mod kræften siden jeg afsluttede i juni 2014! Jeg går til konstrol hver 3. måned og det seneste år, hver 6. måned, og enten er det vokset nogle cm, eller det står stille eller er blevet mindre! Igen man forstår ikke hvordan det kan blive mindre, men det gør det altså af og til! Min næste kontrol er til februar 2018 – så må vi se hvordan det går!

Terminal registreret…

 • Juni 2017 – Jeg er meget medtaget ovenpå behandlingen og man vælger at lade mig terminal registrere. Lægerne synes jeg skal have lidt ud af ordningen og man ved ikke hvor lang tid jeg har igen! Jeg kommer under Det Palliative Team, og de er meget søde og hjælpsomme!
 • August 2015 – Min Onkolog foreslår at jeg skal afprøve strålebehandling for at se om det kan hjælpe på at mindske nogle af mine indvendige metastaser!
 • Oktober 2015 – Mine tarme stopper pga strålebehandling og jeg kommer akut til OUH hvor jeg får en tarmoperation. Lægen fortæller at strålerne rent faktisk har dræbt det de har strålet på, så langt så godt! Men han må fjerne en del død tyndtarm og anlægge en ny stomi, denne gang i venstre side!
 • December 2015 – Der kommer en ny læge ind i teamet ved Det Palliative Team! Hun er mildest tal ikke vild med mig! Hun vil have at der kommer lås på min medicin og nu må jeg ikke længere selv tage min medicin. Samarbejdet med det Palliative Team har ellers været upåklageligt frem til nu, men det er slut nu! Fra nu af er det kun op ad bakke desværre!
 • August 2016 – Overlæge Lars Ulrich anlægger indvendige “falske” urinledere på mig. En kæmpe lettelse for forinden august, har jeg haft nefrostomi katetre (udvendige slanger der leder ens urin fra nyren og ned i en pose!)! En ting er at det ikke var super fedt med ekstra poser på kroppen, men jeg fik også infektion for ingenting!

Andre behandlinger :

Ud over at jeg har haft ovenstående forløb, så har jeg også fået ordnet dræn osv et utal af gange! Det er meget svært at komme det ind i en begivenhedsrække, fordi jeg har været i narkose SÅ mange gange!

Men nu skriver vi december 2017 og jeg har fået lov at leve med min sygdom på godt og ondt i så mange år! Det er dejligt at jeg har kunne være her så længe, men indimellem er det virkelig hårdt med alle de bivirkninger fra mine behandlinger, som  jeg lever med!

♥️ Line / etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *