Lækker banankage!

Intet skal gå til spilde…

Jeg havde en del bananer, som virkelig trængte til at blive brugt! Derfor besluttede jeg mig for at se om jeg ikke kunne finde lidt inspiration til en banankage! Efter at have googlet lidt rundt på nettet efter ideer, samt tjekket mine skabe for hvad der kunne være godt at putte i, endte jeg med at komme frem til følgende opskrift!

Samtidig har jeg også afprøvet en ny becel mandel/kokosnødolie i opskriften. Det var super godt, og den er mega god sammen med de øvrige ingredienser. Hvis du ikke har set den før – så ser den sådan her ud!

Becel mandel og kokosolie - etlivmedcancer.dk

Her er opskriften på min version af den klassiske banankage.

Banankage.

Ingredienser :

  • 5 modne bananer
  • 75 gram becel mandel/kokosnød olie
  • 100 gram brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gram hvedemel
  • 50 gram havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefær
  • 1/2 tsk allehånde
  • 100 gram revet marcipan
  • 100 gram mørk chokolade hakket
  • 4 æg
  • 1 dl vand

Sådan gør du :

Becel, farin og vaniljesukker pisket luftigt.

Der tilsættes derefter 1 æg af gangen og så bananerne, som der er moset godt sammen.

Mel, havregryn, bagepulver, kanel, ingefær og allehånde blandes sammen, hvorefter det kommes i dejen og det hele røres godt sammen.

Tilsidst tilsættes vand, chokolade og marcipan!

Dejen hældes i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir.

Kagen bages i ovnen på 200 grader i ca 45 min. Tjek med en gaffel efter 30 min da det kan svinge da ovn til ovn! Her ved mig skulle den have 45 min.

Velbekomme ♥️

Banankage - etlivmedcancer.dk

Banankage - etlivmedcancer.dk

En tanke om “Lækker banankage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *