Marensbunde med is og frugt - lækker let og velsmagende dessert!

Dessert!

Nytårsaften har vi tradition for at være sammen med mine svigerforældre og mine egne forældre! Det er utrolig hyggeligt og afslappende – og meget passende når jeg ikke altid er på toppen!

Vi deles så om at stå for maden! Feks sørger svigerfar for forret osv! På den måde kan alle slappe af og nyde selskabet!

Jeg fik lov at stå for desserten i år, og pigerne hjalp mig med det hele! Lige fra at bage marengsbundene, lave pistacieisen og til at anrette den inden servering!

Selvom desserten nok ser lidt stor ud, så er den faktisk ikke en tung dessert! Den er frisk og let og selv jeg, som er småtspisende, kunne spise op!

Opskriften kommer her :

Marengsbunde med is og frugt :

Ingredienser :

Marengsbunde :

  • 4 æggehvider
  • 175 gram sukker
  • 1 tsk eddike
  • Evt frugtfarve

Hjemmelavet flødeis med pistacie :

  • 3 æg
  • 75 gram sukker
  • 3 tsk vanilliesukker
  • 1/2 liter piskefløde
  • 2 æggehvider
  • 3 spsk amaretto eller mandel essens
  • knuste makroner – mængde efter hvor meget man godt kan lidt at have i!
  • grøn frugtfarve – igen mængde efter hvor grøn man ønsker den!

Frugt til ovenpå isen :

  • 1 bakke jordbær
  • 1 lille bakke blåbær
  • 1/2 mango
  • carambole / stjernefrugt

Eller køb det frugt som du synes der skal i 😀👍

Sådan gør du :

Pistacieis :

Man skal starte med at lave isen! Jeg lavede den om morgenen, og den var frossen til vi skulle bruge den om aftenen! Men vil du være sikker – så lav den dagen i forvejen!

Æg og sukker piskes i en skål! Så det bliver en tyk æggesnaps!

I en anden skål piskes fløden!

I en tredje skål piske de 2 æggehvider stive!

Tilsæt vanilje til æggesnapsen og derop blandes den piskede fløde i!

Så vendes æggehviderne i, og når det er samlet vendes amaretto, grøn frugtfarve og knuste makroner i!

Så er det i fryseren indtil man skal bruge den!

Marengsbunde :

Æggehviderne piskes stive, og sukkeret tilsættes derefter under piskning lidt efter lidt!

Afslutningsvis tilsættes eddike og evt frugtfarve hvis Marengsbundene skal være ensfarvede!

Jeg kom frugtfarve indvendigt på siderne af sprøjteposen, så når jeg sprøjtede Marengsen ud – så kom farven på i striber! Det kan jeg godt lide personligt!

Marengsmassen kommes så i en sprøjtepose og så sprøjtede jeg passende cirkler ud! Der blev 26 cirkler af denne portion! Og de var ca 12 cm i diameter med en højde på ca 1 cm!

Jeg startede inde i midten og så sprøjtede jeg rundt i en cirkel fra midten af, til jeg nåede de ca 12 cm i diameter!

Så er det ind i ovnen og bages ved 150 grader varmluft i 30-40 min!

Når de er færdige skal de over på en rist og køle af, men vær forsigtig når du tager dem af bagepapiret så de ikke knækker!

Servering af desserten :

Når desserten skal samles er det heldigvis utrolig nemt!

Frugten skylles, tørres og skæres i passende stykker!

Så anretter man på en tallerken : Marengsbund, et lag is og frugt ovenpå! Så endnu en bund, is og frugt!

Afslutningsvis endnu en bund og så frisk frugt til pynt!

Jeg havde taget et jordbær fra pr person! Dem havde jeg dyppet i hvid chokolade og drysset med kandiserede violer! Så kom jeg sådan et jordbær på toppen sammen med en fin skive carambole/ stjernefrugt!

Og voila – så er desserten klar!

Velbekomme 😋

Marengsbunde med is og frugt - etlivmedcancer.dk Marengsbunde med is og frugt - etlivmedcancer.dk Marengsbunde med is og frugt - etlivmedcancer.dk Marengsbunde med is og frugt - etlivmedcancer.dk Marengsbunde med is og frugt - etlivmedcancer.dk Marengsbunde med is og frugt - etlivmedcancer.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *