Møde med skolen og lidt om de sidste par dage!

Ny Morgenrutine inden møde med skolen!

Jeg er begyndt på en ny morgenrutine – dels for at se om det kan hjælpe på canceren! Men også for at se om jeg måske kunne få lidt mere energi og mindre smerter! Og så er det meget typisk mig, at nu hvor der kun er 1 måned, inden jeg skal scannes for kræften – så føler jeg ekstra behov for at gøre noget! Jeg burde jo have gjort det hele perioden fra sidste scanning.

Rutinen er ret simpel faktisk – jeg river noget frisk ingefær og frisk gurkemeje rod ned i friskpresset appelsinjuice! I appelsinjuicen tilsætter jeg så også det vitamin/mineral tilskud, som jeg har fået fra hende naturlæge !

Ingefær og gurkemeje er begge naturlægemidler til at bekæmpe underlivskræft med. Spændende om det vil have nogen effekt! Men hvis bare jeg kan få mere energi – så er det også værd at tage med!

Ingefær og gurkemeje rod shot

Appelsin, Ingefær og gurkemeje rod

2 møder på 1 dag – først møde med skolen!

I tirsdags havde vi 2 møder som vi skulle til! Det ene var møde med skolen, og det andet med Stefanie Lose, omkring Det Palliative Team!

På vores møde med skolen, skulle vi snakke med Sophias klasselærer, om hvordan det går i skolen! Min store pige Sophia er ordblind og hun er også meget tilbageholdende! Heldigvis har hun haft en del ekstra undervisning på et hold, som kun bestod af 2 elever, som begge er ordblinde. Det har hjulpet hende meget i forbindelse med hendes læsning! Hun kan nemlig ikke læse så godt endnu.

Dog skal det siges at det ekstra undervisning, som hun har fået, det sidste halve år, har rykket hende utroligt meget! Hun er blevet MEGET bedre, og eftersom de kun er 2 på holdet, så kan hun ikke “gemme” sig på holdet!

Tapping!

Den metode som Sophia lærer at læse efter, hedder tapping! Det vil sige at de “tapper” ordene! Altså at de siger hvert bokstavs lyd i et ord, og så sætter ordlydede sammen! Det kan godt tage meget lang tid for hende, bare at komme igennem en almindelig sætning! Men efterhånden begynder hun også at kunne genkende de forskellige ord!

Her i ferien, har vi ikke været gode til at sidde os ned og læse med pigerne! Kæmpe fejl – specielt i forhold til Sophia! Hun har virkelig behov for at der bliver læst hver dag, for ellers så glemmer hun ordene! Dagen inden ferien sluttede, satte jeg mig ned med pigerne, og så fik vi læst sammen. Jeg fik lidt af et chok over at se hvor meget Sophia allerede havde glemt! Så det er et punkt vi virkelig bliver nød til at arbejde på!

Møde med kontaktlæreren!

Vi skulle mødes med Sophias kontaktlærer kl 9:20. Sophia har en meget sød klasselærer/kontaktlærer, som virkelig går op i børnene og deres undervisning! Dengang jeg gik i skole, skulle vi børn ikke med til de møder, som der blev holdt med skolen! Men sådan er det ikke idag – idag skal barnet med og høre hvad der bliver sagt! Er der så noget man feks skal snakke om, som barnet ikke skal høre. Så skal man “bestille” en samtale til det, ved siden af de faste samtaler!

Nå men vi fik fat i Sophia, og mødtes så med læreren og en hjælpelærer! Hjælpelæreren er også meget ind over Sophias trivsel. Inden mødet havde Sophia og jeg udfyldt et skema over forskellig handlinger i skolen, som hun skulle give sig selv grøn, gul eller rød farve for! Altså feks stod der om man kom til tiden, og hvis hun gjorde det, så farvede hun rubrikken grøn! Kom hun indimellem for sent, så gul, og ja I kan selv gætte hvad den røde så betyder 😉

Sophia havde næsten alt grønt, og det var hendes kontaktlærer heldigvis enig i! Faktisk så var det sociale ting, som Sophia skulle arbejde på! Hun skulle blive bedre til at spørge pigerne i klassen efter legeaftaler – både i frikvartererne, men også at hun fik nogen med hjem! Og så skulle hun også blive bedre til at bede om hjælp i timerne! Tit og ofte lader hun nemlig de mere højtråbende få hjælp. Hendes lærer ville så også arbejde på at blive bedre til at “huske” Sophia! Så alt i alt – et positivt møde.

Møde med Stefanie Lose.

Efter mødet på skolen var slut – susede vi hjem til os selv, hvor vi skulle mødes med min mor og min gode veninde Vivi. Mødet med Stefanie Lose var aftalt til kl 10:30, og vi var blevet enige om at køre sammen derhen! Jeg har lavet et indlæg for sig selv omkring det – ellers så bliver dette her indlæg alt for langt! Du kan læse det her!

Det gik heldigvis godt, og både Stefanie Lose og Kurt Espersen(som også var med til mødet), var venlige og imødekommende! Dejligt!

Hjemme igen !

Da vi kom hjem, tog manden på arbejde og vi kvinder fik os lige en lille  snak! Vivi kørte efter en halv times tid – hun skulle videre og hjælpe hende forældre! Vivi er en utrolig kvinde, med et kæmpe hjerte! Hun hjælper alle hvor der er behov! Jeg er bare SÅ glad for at vi er blevet så gode venner – ikke pga hendes hjælp, hvilket jeg selvfølgelig sætter stor pris på, – men pga den hjertevarme, som hun giver til en!

Min mor blev og så fik vi sammen gjort rent, og bagefter kørte vi i Rema1000 og handlede! Efter vi havde handlet kørte mor hjem igen! Så kunne jeg lige få sovet lidt, inden at mand og børn kom hjem! Det var også nødvendigt, for jeg kunne godt mærke at de forskellige samtaler havde været hårde ved mig! Jeg følte ellers ikke at det var så slemt, men det er nok fordi, at begge dele betyder så meget for mig.

Jeg endte i alt fald med at sove i 2,5 time og så var det op og i gang med aftensmaden!

Aftenens menu!

Til aftensmad skulle vi have andebryster i appelsinsaft, med bagte rodfrugter, potenta pommesfrites og brun sovs! Uhm det blev godt!

Rodfrugterne blev skrællet, skåret i passende stykker, på med olivenolie, salt og timian, og så ind i ovnen i ca 45 min på 180 grader varmluft!

Rodfrugter med olivenolie og timian

Andebrysterne ridsede jeg på fedtsiden, krydrede med salt og revet appelsinskal og så blev de stegt på pande! Først med skindsiden nedad i ca 10 min og så blev de vendt og fik 5 min på den anden side! Da jeg har vendt dem tilsætter jeg på panden friskpresset appelsinsaft fra 1 appelsin. De blev super fine med sprødt skind, let smag af appelsin og rosa i midten!

Andebryster i appelsinsaft

Andebryster i appelsinsaft

Den brune sovs “snød” jeg med! Jeg havde bare købt en færdiglavet! Jeg havde ikke lige overskud til at stå og lave den selv!

Polenta Pommesfrites :

Polentaen lavede jeg om morgenen! Det er 10 dl vand som koges op, tilsættes lidt salt og så 250 gram polentamel! Jeg brugte en pisker til at få det rørt ordentligt igennem og fri for klumper! Grøden skal så let koges i 5 min og så kommer man det i et fad, som er smurt med olivenolie! Grøden skal presses godt sammen og gøres jævn! Så kommer man bagepapir over og ind i køleskabet!) Der skal det stå i minimum 3 timer – gerne flere!

Når man skal i gang med at lave pommes frites så tager man polentaen og skærer den i passende stave! Fritureolien opvarmes i en gryde og så kommer man et passende antal stave ned i. Pas på med ikke at have for meget olie i – så bobler det bare over, når stavene kommer i! (Jeg skriver af erfaring 😉)

Når stavene er gyldne og ligger i overfladen er de færdige og tages op på fedtsugende papir! Så kommer man dem i en skål og krydrer med salt og evt rosmarin! Jeg havde frisk rosmarin tilsat og det gav en skøn smag! Manden var noget skeptisk overfor konceptet med de her pommesfrites – men han kunne heldigvis godt lide dem.

Polenta pommesfrites med salt og rosmarin

Det gode ved dem er at de ikke optager særligt meget olie, så selvom det selvfølgelig ikke er sundt at friturestege – så gav det lidt ro, da jeg så hvor lidt de optog!

Sidst men ikke mindst – så blev det færdige resultat sådan her :

Andebryster med rodfrugter og polenta pommesfrites

Smerter…

Onsdag morgen vågnede jeg desværre kl 0530 med stærke smerter! Jeg ringede så til natsygeplesken, men hun havde ikke tid til at komme! Så jeg måtte vente til kl 730 inden jeg fik smertestillende!

Desværre var mine smerter bare blevet rigtigt slemme på daværende tidspunkt. Så selvom jeg fik smertestillende, så kunne det ikke slå smerterne ordentligt ned! Jeg måtte ringe efter smertestillende igen kl 10, og igen blev jeg ved med at have ondt! Så kl 11 måtte jeg kapitulere og ringe til sygehuset!

Jeg var alene hjemme – så sygehuset sendte en taxi til at hente mig, og jeg var så skidt, så chaufføren måtte køre mig i kørestol op på afdelingen! På afdelingen blev jeg heldigvis mødt af en af mine ynglingssygeplegersker Tanja! Åh det var dejligt at det var hende! Hun kender mig og ved præcis hvad jeg har brug for!

Så jeg fik en seng, fik taget blodprøver, afleveret urinprøve og fik ekstra smertestillende! Endelig faldt mine smerter til ro!

Da lægen kom ind sov jeg så tungt at han måtte ryste mig let for at vække mig! (Jeg håber ikke at jeg har savlet alt for meget 🙈) . Men mine blodprøver var egentlig ok men min urin viste infektion! Så de besluttede sig for at starte mig op på antibiotika!

Opstart til håndbold!

Jeg havde håbet at jeg bare lige skulle være på sygehuset i kort tid! Pigerne skulle nemlig til prøvetime til håndbold, og jeg ville helt vildt gerne med og se det! De skulle være der 1630, men kl 16 kom mine smerter amok igen, og jeg måtte så have mere smertestillende.

Igen faldt jeg i dyb søvn – så dyb så jeg opdagede ikke at min stomipose var gået i stykker. Så da sygeplejersken vækker mig kl 19 for at ville spørge ang mad – ja så må jeg op og i bad i stedetfor! Øv hvor jeg bare HADER når sådan noget sker. Det er bare SÅ pinligt!

Nå men igen var det en af de sygeplejesker som jeg kender virkelig godt! Så vi får styr på situationen, og det bedste er at da jeg har været i bad og fået rent tøj på, er jeg stadig smertefri! Så jeg spørger om jeg ikke må tage hjem på orlov!?

Ðet må jeg heldigvis gerne – så vi aftaler at jeg sover hjemme! Så hvis jeg får det skidt igen, så må jeg ringe og vi tager den derfra.

Da manden henter mig, spørger jeg spændt til hvordan håndbold så gik! Men han havde lovet pigerne ikke at fortælle noget! Så da jeg kommer hjem, spørger jeg pigerne med det samme! Resultatet var at de syntes at det var super sjovt! Det var dejligt at de havde en god dag!

Sygehus igen!

Heldigvis går det r4okay med mig og smerter natten over! Desværre kom mine smerter bare tilbage over middag! Så jeg endte med at tage på sygehuset igen her kl 14! Min plan var egentlig bare at få det ekstra smertestillende som jeg har behov for ved infektion! Men nu er kl 20:10 og jeg er stadig ikke blevet tilset af en læge! Og det til trods for at de ikke vil afhjælpe mine smerter før jeg har snakket med en læge…

Normalt når jeg har infektion, så er jeg indlagt i et par døgn! I de par døgn er det nødvendigt med ekstra smertestillende, pga de smerter som infektionen giver mig! Så jeg var faktisk ret stolt over at jeg kunne tage hjem igår og først komme tilbage  idag kl 14!

Tænk sig at det havde været nemmere bare at forblive indlagt fra igår til idag! Fremfor at tage hjem og så komme igen! Nu håber jeg bare at antibiotikaen hurtigt virker! For så kan jeg slippe ud af det her sygehus halløj igen!

Nå men jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig aften derude!

♥️ Line / etlivmedcancer.dk

5 tanker om “Møde med skolen og lidt om de sidste par dage!

 1. Så godt du tager kampen op mod et stift system! Alle har brug for at kunne bestemme hverdagen selv, så vidt muligt ❤️

 2. Du er simpelthen en sej kvinde. Synes det er så cool du deler din virkelighed med os. Er imponeret over hvor meget i kæmper sammen som familie. Det er så vigtigt at være stærke sammen og passe på hinanden.

  Lots of love fra Anita (Nitte)

  1. Kære Anita!
   Jeg ved ikke om jeg er sej men når man får en håndsrækning samt viden om at tingene ikke er som de burde være! Ja så bliver man næsten nød til at reagere! I alt fald er det en stor belastning for vores familie som tingene er nu, så jeg håber meget på at det bliver bedre! Spændende!
   Knus fra Line

 3. Uhh hvor er det spændende hvad udfaldet bliver af jeres samtale med regionsrådsformanden….. det var godt tænkt at i mødte 4 op, så de kunne høre din sag fra flere sider…. det må have virket stærkt på dem…. hvor er det bare godt at du kunne fortælle din historie så hun fik tårer i øjnene, for så er det virkelig noget hun har mærket indeni og så kan vi bare håbe hun gør noget ved det.
  skønt og høre at de havde forståelse for din/jeres situation…. Nøj hvor håber jeg de gør noget, så jeres hverdag kan blive lettere!!🤔
  Flot at Sophia hvade så meget grøn i skolen,….. og at skolen støtter hende. Jeg Kom til at tænke på om i har fået tjekket Sophias syn….
  Mange knus til dig fra mig❤❤❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *