Opdatering på feriesituationen.

Sejlerferie og medicin - etlivmedcancer.dk Sejlerferie og medicin - etlivmedcancer.dk

Medicin og ferie ?

Jeg beklager at jeg ikke har fået opdateret omkring mit møde med Det Palliative Team i mandags. Normalt siger man jo at intet nyt, er godt nyt. Desværre var det så ikke lige situationen her, og de er simpelthen bare så svære at danse med! Ja så har jeg simpelthen bare ikke haft overskud til at skrive før nu! Men her kommer konklusionen på mødet med dem omkring min medicin og sommerferie i år.

Sidste års ferie!

Sidste år var det sådan at jeg måtte være afsted i 4 dage. Så skulle jeg være hjemme i 4 dage, og så måtte jeg tage afsted igen! Som I jo ved – jer som læser med når jeg skriver – så er jeg jo i nedtrapning på min medicin!

Lægen havde så lovet mig at hvis jeg til 1 juli nåede ned på en hvis mængde. Så ville ALTING blive meget nemmere i forhold til udlevering af medicin. Desuden så ønskede hun heller ikke en gentagelse af sidste års ferie. Så vi var begge enige om at i år skulle det være bedre….

Så jeg var på sin vis positiv inden mødet i mandags, fordi jeg var nået ned på den mængde de ville have. Omvendt så var jeg også lidt ambivalent omkring det. De har jo virkelig haft løjet mange gange og lavet om på tingene. Så jeg har virkelig svært ved at stole på dem.

Konklusion på mødet omkring min medicin mod kroniske smerter :

De startede mødet ud med at spørge hvad vi kunne tænke os. Hvortil jeg svarede (pænt) at jeg syntes det var lidt omsonst at give mit bud på det. Specielt fordi det jo alligevel ville blive som de allerede havde bestemt! Og det skulle vise sig at være rigtigt!

For de havde besluttet at jeg i år måtte få udleveret til 1 dag. Og så må jeg få med til yderligere 3 dage i en aflåst kasse! Dvs at de har gjort det værre ved at give mig en dag mindre at være afsted i end tidligere! Før fik jeg nemlig udlåst til selve dagen og så havde jeg til 4 dage ekstra i kassen!

Vi havde dog alligevel spurgt om noget. Nemlig om jeg ikke bare ville kunne få lov til, at jeg selv administrerede de dage, som de ville give mig med til ad gangen! Så jeg ikke var afhængig af at skulle advisere sygeplejesker hver gang. Når vi sejler så kam det være svært altid at vide præcis hvilken havn det er smart at ende i. Vind og strøm kan medføre at det som var planen til at starte med, så ikke kan lade sig gøre alligevel!  Men det har de ikke forståelse for – eller måske så har de forstået det. Men under alle omstændigheder så vil de ikke lade mig få det sådan!

Faktisk så sagde en af lægerne om vi dog ikke havde overvejet en anden form for ferie, frem for båden! Nu endte vi faktisk med at investere i båden, fordi Det Palliative Team forbød mig at tage udenlands. Så det næste bliver nok at vi får forbud mod at sejle…

Andet problemer ved ordningen :

En andet ting, som der kommer ud af, at jeg ikke må administrere de 4 dages medicin selv. Er at jeg heller ikke kan være sammen med familien, når de sejler ned omkring Tyskland. Virkelig ærgeligt for dels så havde jeg selv glædet mig til at skulle med til Tyskland i år. Og så er det jo bare trist at måtte være tvunget hjem imens.

Det eneste der kom af positive ændringer var at jeg i år ikke skal være hjemme i 4 dage imellem udleveringerne af de 4 dages medicin. Det skulle jeg jo sidste år! Og så har de også tilladt denne gang at min mor allernådigst må få lov til at hente medicinen uden at jeg er med! Det gør det lidt lettere for hende at hun ikke først skal ned på båden og hente mig. For så at køre tilbage til vores hjem, få udleveret medicin, og så tilbage igen med mig!

Jeg er virkelig heldig stillet at min mor har mulighed for at kunne hjælpe mig igen igår med det her feriesjov! Ellers så ville jeg slet ikke have mulighed for at kunne holde ferie sammen med familien!

Tænk sig – frem og tilbage…

En sjov lille bibemærkning er at faktisk så udleverer de alle 4 dages medicin til mig i hånden, altså ikke låst nede! Så skal jeg så tage den med til de sygeplejesker som skal udløse medicin til mig i de forskellige havne. De låser den så ned når vi ses og fra dag til dag. Men jeg tænker bare at hvis jeg virkelig var narkoman, som de jo desværre mener at jeg er! Hvordan vil jeg så kunne holde mig fra at tage det medicin som de udleverer til at starte med!? Jeg tænker bare at hvis jeg var så dybt afhængig – så ville jeg da ikke kunne lade det ligge… Eller hvad… Sjovt er det i alt fald det her arrangement!

Men de har jo selvfølgelig også lige afsluttet alt det her med følgende : At hvis der sker noget med medicinen, når vi er ude at sejle. Altså hvis feks vi har indbrud i båden, vi kommer i hård sø og noget går i stykker osv. Ja så bliver min ferie inddraget fuldstændig! Så vi går alle som på nåle og gør alt hvad vi kan for at passe så godt på som overhoved muligt! Og lades os så sige at noget gik i stykker. Og jeg så nøjes med det jeg har fået udleveret – altså uden at bede om ekstra! Ja det er de kolde overfor – ferien vil stadig blive inddraget!

Så det er virkelig hårdt at have alle de her bekymringer oveni at man gerne vil slappe af og holde ferie!

Afsluttende tanker herfra 😔

Vores “ferie” startede jo i mandags. Men det er faktisk først idag torsdag at jeg har kunne komme rigtigt afsted sammen med familien! Det Palliative Team har jo ikke travlt! Så vi fik først afklaring på hvad vi måtte (eller ikke måtte) igår onsdag.

Vi ville jo så gerne have været afsted onsdag morgen, men det syntes de var en dårlig ide! Nej der var ingen grund til stress – så ville der bare ende med at ske fejl!

Men min mands og børnenes ferie bliver jo ligesom ikke længere i den anden ende, bare fordi at de ikke vil skynde sig! Vi havde selvfølgelig bedt om at det møde vi skulle have i mandags, kunne have være tidligere pga deres ferie startede der. Men nej det kunne heller ikke lade sig gøre – vi måtte bare være taknemmelige for det vi kunne få! Færdig slut.

Jeg kunne heller ikke dy mig for at ønske dem god ferie selv, og spørge om de så også kun skulle afsted i 4 dage… Det spørgsmål blev sjovt nok fuldstændig ignoreret…

Så det var det som jeg har fået af ferie i år – og endnu engang kan jegbare konkludere at de ikke holder sig til det som der bliver lovet! De sagde som afsluttende at når jeg kom endnu længere ned i medicin, så kunne jeg få mere frihed. Jaja – den sang har de sunget en gang før!

Jeg tror dem ikke længere over en dørtærskel!

♥️ Line / etlivmedcancer.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *