Påsætning af tapet på ridset kommode - Giv kommoden nyt liv!

Kommode med tapet

Genbrug af kommode.

Jeg havde denne her kommode, som desværre havde fået en rigtig grim ridse foroven! Den var kommet i forbindelse med at vi flyttede fra vores hus, til rækkehuset hvor vi bor nu!

Jeg stod overfor at skulle smide den ud, hvilket var ærgerligt for den fungerede upåklageligt! Så kunne jeg selvfølgelig male den foroven, men eftersom resten ikke fremstod malet! Ja så var jeg nervøs for at det nok ville give et mærkeligt resultat! Hvis den endelig skulle males på toppen, så ville det bedste være med en “pang-farve” og det var heller ikke lige det jeg havde i tanke!

Slutteligt tog jeg ned til Flygger og gik deres tapet rester igennem. Her fandt jeg så et flot gråt/sort/hvid kraftigt stykke tapet i lige lidt over den str som jeg skulle bruge! Perfekt!

Sådan gjorde jeg :

Jeg let sleb overfladen og blandende en tapetklister!

Tip : Man kan også købe det færdigblandet, men den man selv rører op er klart billigst! Fordelen er også at man så har ekstra til en anden gang – det færdigblandende har lettere ved at blive dårligt!

Dernæst lagde jeg tapetet på klisteret, og med en skarp stanley kniv og en ret skinne i metal, skår jeg så tapetet til! Jeg skar så tapetet stoppede 1 cm fra kanten til alle sider. Visuelt er det pænere end at tapetet går helt ud til! I alt fald i min optik – men det kan man jo gøre som man ønsker!

Min kommode var bredere end tapetet så derfor stødte jeg tapetet sammen og skar til så det passede i alle kanter! Dette gøres nemmest ved at klippe stykket til på forhånd, så man ikke skal stå og bakse med alt for meget ekstra tapet, når det skæres til.

Så skal det stå at tørre – gerne til næste dag! Har du travlt – så indtil det er tørt!

Til slut kommes der en vandig gulvlak på – her kan man vælge mellem mat, glans 50 (mellem glans, og set var den som jeg har valgt her) og glans 90 (højglans)! Der skal gives lak 2 gange for at det bliver ordenligt mættet og ensartet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *