Pariserbøf

Pariserbøf ala etlivmedcancer

Pariserbøf

… er en klassiker, som de fleste er vilde med! Sådan er det også herhjemme! Vi har bare ændret den en smule, så den passer lidt bedre til vores smag!

Feks skal man jo i en klassisk pariserbøf, have en rå æggeblomme på toppen – men med risiko for salmonella og så bare det faktum at vi ikke er vilde med det! Så har jeg ændret det til et spejlæg istedetfor!

Begge mine piger foretrækker også selv at kunne anrette den på forskellige måder! Det har jeg løst på følgende måde – så jeg slipper for at skulle anrette 4 forskellige tallerkener!

Pigerne får simpelthen de forskellige dele på deres tallerken delt op på følgende måde : I midten ligger den stegte bøf! Så rundt om den kommer der spejlæg, iceberg, agurk i skiver, franskbrød og rødbede! Nu kunne man godt være streng og sige : “ forkælede unger – de skal da bare spise hvad der bliver serveret og på den måde DU gør det”! Det er også rigtigt – men der går intet af mig ved at de får det sådan! Og jeg selv vil feks have mig spejlæg vendt 😉 , hvilket jeg fint kan finde plads til! Og generelt så har jeg den regel at pigerne skal smage på ALT hvad der kommer på bordet! Hvilket de også gør her – de anretter bare som de selv foretrækker!

Nå men her kommer så min version af en børnevenlig pariserbøf – som jeg endnu ikke har mødt nogen, der ikke kunne lide!

Jeg glemte selvfølgelig i farten at tage billede af pigernes tallerken – den er faktisk meget appetitlig at se på anrettet! Men de skulle på stadion med farmand – så vi havde lidt travlt! Så I må nøjes med at par billeder af min! Jeg håber at det kan gå ☺️

Pariserbøf ala etlivmedcancer

Du skal bruge :

4 skriver toastbrød eller franskbrød

4 æg

smør

600 gram hakket (gerne øko) oksekød

1 løg

Rødbeder syltede

6 icebergblade

Agurk

Salt og peber

Kerchup hvis du er til den slags 😉👍

Sådan gør du :

Bøfferne formes og steges på en pande for god varme! Husk at krydre med salt og peber!

Imens skylles salat og drypper af, agurk skæres i brede skiver og løg og rødbeder hakkes fint!

Når bøfferne vendes, kommes der godt på smør på en anden pande! Smør smeltes og brødet smørsteges let på begge sider så det bliver fint gyldent! Brødet ligges på tallerkenen og så slås æg ud til spejlæg!

Ovenpå brød kommer man iceberg!

Når bøffer og æg er klar – anrettes bøfferne ovenpå iceberg, så agurk, så æg og det toppes med hakket løg og rødbede!

Drys med salt og peber og server ❤️

Nogle vil nok spørge : hvor er kapers og peberrod??? Tja ikke på min tallerken 😂👍

 

Parisebøf 1

 

pariserbøf 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *