Pitabrød med tarziki og falafel

Gæstebud!

Forleden var vi så heldige at blive inviteret hjem til nogle af vores skønne venner til aftensmad. Min veninde Lizette stod i køkkenet og kokkerede da vi ankom – og det duftede bare så skønt! Vi skulle have falafel – noget jeg aldrig havde smagt før, men jeg blev mega betaget! Tænk at noget så enkelt som  kikærter – kan blive til sådan en skøn ret!

Nå men om ikke andet så har jeg siden da, gået og haft lyst til at afprøve konceptet selv! Så idag til aftensmad stod menuen på hjemmebagte pitabrød med falafel, salat og hjemmerørt tarziki! Nej hvor blev det bare godt! Jeg har haft googlet mig lidt frem og tilbage for af finde den helt rigtige opskrift på de forskellige ting! Jeg endte med at finde nogle forskellige opskrifter, som jeg så har arbejdet videre på,  Jeg er ikke helt fan af de pitabrød, som jeg fik bagt! Dvs de smagte fint, men jeg tror at jeg skulle have udrullet dem noget bedre, og så fik de lige lidt for lang tid til at hæve 2. gang!

Jeg bringer opskriften på de forskellige ting her, – også på pitabrødene, selvom jeg ikke Blev helt tilfreds. Men jeg tror at med de tips jeg kommer med til opskriften – så bliver de super gode!

Tarziki :

Ingredienser :

 • 2 dl cremefraiche 38%
 • 1 agurk
 • 3 fed hvidløg
 • 3 tsk citronsaft
 • 3 tsk salt
 • peber efter smag
 • 3 tsk skovsyre

Sådan gør du :

Agurken skrælles så den grønne skal kommer væk. Derpå rives den på et rivejern og den stilles til afdrypning i et dørslag/si! Hvis det skal gå lidt hurtigt, kan man presse den i sien, så man får så meget væde ud af den som overhoved muligt!

Cremefraice blandes med citronsaft, salt og peber. Hvidløg presses og kommes i. Når agurken er så “tør” som muligt, kommes den også i og til sidst kommer man skovsyre i.

Tarzikien blandes godt og stilles på køl så den kan trække i minimum 1times tid. Det giver hvidløg og skovsyre mulighed for at træde mest frem i smagen!

Tarziki - etlivmedcancer.dk

 

Hjemmelavede Pitabrød med gurkemeje!

Ingredienser :

 • 550 gram mel
 •  1 tsk salt
 • 25 gram gær (jeg brugte et brev tørgær)
 • 3,5 dl lunken vand
 • 2 spsk gurkemeje

Sådan gør du :

Halvdelen af melet blandes med tørgær, gurkemeje og salt!

Vand tilsættes og resten af melet tilsættes så dejen bliver “klister” fri! Men den må endelig ikke blive tør heller! Det skal være sådan at når man sætter en finger på dejen så klister den ikke til ens finger. Så er den perfekt!

Dejen hæver i en times tid og derpå ældes den igen og deles i 6 stykker.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft!

De 6 klumper dej, rulles ud til pitabrød og til ca 1/2 cm tykkelse!

Pitabrødene efterhæver i 10 min!

Ind i ovnen med dem, og de bager i ca 15 min, midt i ovnen! Pas på at de ikke får for meget!

Så er det ud på en rist og efter de er kølet af, kan de skæres op til pitabrød!

 

Pitabrød - etlivmedcancer.dk

Færdige Pitabrød - etlivmedcancer.dk

 

Falafel kugler.

Ingredienser :

 • 240 gram udblødte kikærter på dåse
 • 1 bundt frisk persille
 • 1 æg
 • 4 spsk rasp
 • 3 fed hvidløg
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk peber
 • 2 tsk koriander tørrede
 • 2 tsk spidskommen
 • 3 spsk citronsaft
 • Fritureolie til at stege dem i

Sådan gør du :

I en blender eller foodprocessor, blendes kikærter, persille, hvidløg, æg, rasp, salt, peber, koriander, spidskommen og citronsaft sammen!

Fritureolien kommes i en gryde, og der sættes fuldt blus under! Olien er klar når man kommer en træpind ned i olien, og det syder omkring den!

Falafel massen laves til små kugler der kommer i olien og steges til de er fine brune! Alt efter hvor varm olien er, og hvor store kuglerne er, så tager det omkring 3-5 min!

Kuglerne lægges på en tallerken og er klar til servering!

 

Det færdige resultat – vores aftensmad!

Ved servering havde jeg lavet noget salat, agurker i tern og majs til!

Så vi fyldte vores pitabrød med ovenstående, samt falafel og tarziki!

Her er et par billeder af min pita 😉👍

Pitabrød med tarziki og falafel kugler - etlivmedcancer.dk

 

Pitabrød med tarziki og falafel kugler - etlivmedcancer.dk

Velbekomme ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *