Polenta pommes frites

Polenta.

Polenta er en slags grød/masse som man laver af polentamel/majsmel! Man spiser det meget i Italien, og første gang jeg stiftede bekendtskab med det, var i en pakke fra Årstiderne! Vi havde fået et gavekort til årstiderne fra nogle skønne venner, der ville forkæle os lidt! I en af retterne var der en pakke med en færdiglavet polenta masse, som man skulle skære ud, og stege på panden! Min mand var IKKE overbevist om at det var en super god løsning istedetfor kartofler! Jeg syntes egentlig at det var ok, men nu foretrækker jeg, at lave mad som familien kan lide! Derfor har jeg ikke haft det i tanke siden!

Ved et tilfælde faldt jeg så forleden over en opskrift hvor der stod at man kunne lave noget som hedder Polenta Pommesfrites. I den opskrift som jeg først blev inspireret af – der blev polenta pommefritterne bagt færdig i ovnen! Men for at få succes med forehavendet i forhold til familien, blev jeg enig med mig selv om at friturestege dem! Og endnu vigtigere så var det vigtigt at de blev krydret virkelig godt for Polenta smager ikke af så meget.

Det sjove er også at jeg slet ikke vidste at man selv kunne lave polenta massen. Så da jeg fandt ud af det, googlede jeg det og læste en masse omkring det! Jeg endte op med den konklusion at det måtte jeg simpelthen afprøve!

Resultatet blev nogle lækre pommefrites som selv mand og børn accepterede at spise. Faktisk roste. In mand dem og pigerne sagde også ok – men de var dog ikke helt overbeviste om dem! 😂👍

I forhold til sundheden så sugede de heldigvis ikke særlig meget af friture olien – så det var positivt. Men jeg tror nu at jeg vil prøve at se hvordan de bliver i ovnen, næste gang at jeg laver dem! Men 9m ikke andet så er opskriften her på de polenta pommefrites, som jeg lavede!

God fornøjelse!

Polenta Pommesfrites:

Ingredienser :

  • 1 liter vand
  • 250 gram polenta mel,”
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • Fritureolie til at stege dem i

Krydderiblanding :

  • Salt
  • Rosmarin – meget gerne frisk!

Sådan gør du :

Vand koges op i en passende gryde – ikke for lille!

Der tilsættes salt og polentamel mens der røres godt så alle klumper kommer væk – jeg brugte en håndmixer.

Massen koger videre ved svag varme i 5 min!

Derpå kommer man den i et fad, smurt med olivenolie. Massen presses ud så den er jævn og man kommer bagepapir over og så ind i køleskabet! Den skal stå i 3 timer og gerne længere, hvorefter man kan skære den ud i passende pommesfrites! Ikke for store!

Fritureolien varmes op, og når den syder omkring en træpind, er den klar!

Så kommer man polenta stavene ned i den varme olie, og de frituresteges indtil de er flotte gyldne og ligger i overfladen. Det tager ca 5 min.

Når de er færdige, kommer man dem op på noget fedtsugende papir og bagefter i en skål hvor de krydres med salt og rosmarin.

Velbekomme ♥️

Polenta pommesfrites med salt og rosmarin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *