Renovering af gamle grimme klinker

Gamle klinker

… kan man heldigvis altid male over! Det kræver selvfølgelig en del forarbejde – men gør man det rigtigt bliver resultatet super flot!

Jeg har en god veninde som er flyttet ud på landet. De har malet hele hytten og det er blevet vildt flot – men desværre ligger der i rigtigt mange rum, de her gamle røde fliser. Og ikke nok med at de er meget mørke – så er de heller ikke lagt særlig pænt.

Vi snakkede lidt frem og tilbage om hvad man kunne gøre ved det. Planen på sigt er at de gerne vil have hygget gulvene op og lagt nye klinker. Men det er ikke noget som de vil bruge penge på ligenu!

Jeg anbefalede hende derfor at male dem i en neutral mellemgrå farve. Så kan hun købe løse tæpper til at give det hendes egen personlige præg. Det gode ved en neutral grå, er at det passer til ALT, og da det også er baggang, forgang og køkken der skal males. Så gælder det om at få en farve som ikke bliver grim at se på efter 5 min.

Sådan gør du :

Først skal gulvet vaskes gulvet i grundrens 1:50.

Derefter afrenses det for kalk med eddikesyre 1:100 og bagefter vaskes det over med rent vand.

Når gulvet og fugerne er tørre, giver man det en speciel grunder, kaldet hæftegrunder eller fix-primer. Denne grunder gør at den færdige maling ikke bare lige skaller af fordi ungerne feks trækker noget skarpt henad gulvet.

Hæftegrunderen skal tørre/hærde mellem 6-24 timer. Tjek hvad der står på det produkt du har købt! Vi købte ved Flugger og her skal den hærde i 6 timer.

Så er det tid til den færdige maling – fordi det gulv som der skulle males ved min veninde, er et gulv med stor gennemgang, valgte vi Fluganyl acrylgulvmaling. Den kan tones i mange farver – vi valgte farven S 2500-N.

Gulvet blev malet 2 gange med den færdige farve. Dels for at sikre et godt slidlag men også for at den kommer til at fremstå ensartet i glans.

Her kommer lige lidt før og efter billeder 🙃

 

Klinkegulv originalt

 

Klinkegulv malet

 

Klinkegulv originalt

 

Klinkegulv malet

En tanke om “Renovering af gamle grimme klinker

  1. Kære Line. Jeg har læst på din blog. Tak fordi du deler din historie. Det er et hårdt forløb du har og har haft. Du er ung og alligevel så sej og klog. Du har helt ret i at hvis man svarer på en ubehagelig mail med mildhed så kommer man længst. Jeg er 56 år og fik Æggestokkræft i 2014 og har nu mit 1. tilbagefald hvor jeg jeg får caelyx og carboplatin og avastin. Jeg døjer med kvalme ligesom dig de første 10 dage efter kemo. Jeg har et tip til dig mht tør og kløende hud. Hæld en skefuld hørfrøolie i din juice eller smoothie. Det giver en blød hud. HUSK at opbevare olien i køleskab og køb den hvor de opbevarer den på køl.
    Glædelig Jul og et lykkebringende nytår til dig og din familie. Mvh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *