Stegte ris med æg og bacon

Restemad eller ny ret !?

Jeg er ikke særligt vild med at spise rester, men omvendt så hader jeg at smide rester fra aftensmaden ud! Jeg forsøger derfor så ofte som jeg nu engang kan, at finde på nyt spændende, med de rester jeg har tilbage!

Som barn brugte min mor ofte en rest ris, til at lave en slags røræg med ris! Det dik jeg tit når jeg kom fra skole! Mine piger elsker det også – men manden derimod, synes virkelig at det er kedeligt! Derfor har jeg nu lavet følgende udvidende version af min mors! Og den er han vild med!

Det kan sagtens serveres som en enkelt hovedret med en god salat til!

Ris med æg og bacon!

Ingredienser :

  • 3 dl kogte ris
  • 3 æg
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 løg
  • salt og peber
  • revet parmesan

Sådan gør du : 

Bacon steges til det er sprødt, og lægges på fedtsugende papir!

Løg skæres i fine tern, og steges gyldne i fedtet fra bacon.

Derefter tilsættes ris og efter 1/2 minut tilsættes de kogte ris!

Æg tilsættes og det røres godt sammen, og steges under omrøring til ægget har fået nok!

Det smages til med salt og peber og anrettes på tallerken, hvorefter bacon drysses over!

Dem som kan lide ost – der drysses det med revet parmesan.

Server gerne med en lækker grøn salat med granatæble kerner i!

Velbekomme!

Stegte ris med æg og bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *