Rodfrugter bagt i ovn med timian.

Rodfrugter.

Jeg vil meget gerne til vores aftensmad at der er et “grønt” og sundt islæt. Det kan feks være gulerod/agurkestave, salat eller nu feks rodfrugter! Rodfrugter laver jeg mest om vinteren – det e som om det, for mig, passer sig bedre til den lidt tungere mad!

Nu feks igår – der skulle vi have andebryster stegt på panden og brun sovs til. Til den ret synes jeg bare at rodfrugter i ovn, passer super godt til, og hvis man synes at der også skal være kartofler til. Så er det jo nemt at tilføje kartofler til de andre rodfrugter.

Igår fik vi polenta pommesfrites til – så der var det ikke nødvendigt med kartofler. 😊

Rodfrugter i ovnen :

Ingredienser til 4 personer :

  • 4 gulerødder
  • 1 rødbede
  • 3 pastinak eller persillerod af almindelig str
  • 2 tsk timian
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt

Sådan gør du :

Rodfrugterne skrælles og skæres i mundrette stykker. Rødbederne 2/3 af de andre rødders str! (Rødbeder har behov for længere tid, hvis de har samme str som gulerødder og pastinak/persillerod)

TIP : Jeg bruger altid en pose til at blande det sammen i, så bliver olien og krydderierne bedre fordelt!

I en pose, kommer man olivenolie, salt og timian og de forskellige grønsager! Posen lukkes og man ryster den godt, så olie og krydderier bliver godt fordelt på alle sider af grønsagerne!

Derpå kommer de på en bageplade og ind i ovnen på 200 grader varmluft.

Bages i ovnen i ca 45 min alt efter str på grønsagerne!

Mærk evt efter med en gaffel for at tjekke om de er færdige!

Velbekomme ♥️

Rodfrugter i ovn

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *