Romanesco-salat

Romanesco-salat …

Vejle Fjord Hotel og deres Vital buffet :

På Vejle Fjord har de noget i deres spa-afdeling som de kalder Vital-buffet! Det er en buffet bestående af forskellige salater, grønsager, frugt og lyst kød/fisk. Det er meget lækkert når man ligger derude i Spa’en, og så lige har lyst til lidt frokost midt på dagen.

En dag jeg var derude og fik denne buffet – var en af salaterne blandet med Romanesco-kål, og det smagte simpelthen bare mega godt! Derfor har jeg flere gange haft lyst til at prøve om jeg selv kunne fremtrylle en lækker salat med denne kål i! Det fik jeg så endelig taget hul på forleden – og vi syntes i familien at resultatet blev godt.

Opstart :

Jeg startede med at ordne den i små buketter og så lige koge den et par minutter i let saltet vand. En af pigerne prøvesmagte den bagefter og den blev så godkendt, at jeg fik lov til at komme nogle buketter med i hendes madkasse dagen efter.

Det endelig resultat kom til at se sådan her ud :

K

Jeg brugte følgende :

  • Iceberg
  • Romanesco-kål
  • Avocado
  • Fennikel
  • Skalotteløg
  • Blåbær
  • Sukkerærter
  • Bacontern
  • Pinjekerner
  • Mozzarella

Først skar jeg iceberg fint og lagde i bunden, derpå Romanesco-kål i små buketter, sukkerærter skåret i ca 1 cm lange stykker, fennikel og skalotteløg skåret i i tern og avocado i lidt større tern. Så dryssede jeg pinjekerner, bacontern og blåbær udover og lagde til sidst mozzarella i skiver rundt om. Jeg havde lige gemt lidt pinjekerner til at pynte ovenpå mozzarellaen.

Dressing dertil lavede jeg af :

  • Olivenolie
  • Balsamico
  • Citron

De 3 ting rørte jeg sammen i en lille skål og stillede ved siden af så man selv kunne vælge om det skulle være med eller uden. Hvis det er til gæstemad man serverer salaten – vil jeg anbefale at man hælder dressing ud over da det bare giver den bedste smag til salaten med den på! Men prøv jer selv frem 🙂

 

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *