Safranboller med marcipan og chokoladefyld!

Fastelavnsboller eller !?

Jeg skulle have kage med igår, og jeg havde egentlig lyst til at lave fastelavnsboller! Men jeg syntes at det blev lige omstændigt nok, i forhold til min energi! Så havde jeg noget marcipan liggende, så jeg besluttede mig for at jeg hellere ville lave en slags boller med marcipanfyld!

Jeg er ret vild med en blog som hedder Valdemarsro! Hun laver vildt meget spændende mad, og derinde havde jeg set en opskrift på nogle safranboller med marcipan! Så jeg tog udgangspunkt i hendes opskrift, men ville godt have dem lidt sundere! Så jeg endte med at tilsætte fin durum mel til dejen, og så chokoladestykker i fyldet! Okay chokoladen gjorde dem så ikke sundere 😂😋 Men gode det blev de!

Så hvis du er til en blød dessertbolle med marcipan og chokoladefyld – så kan opskriften her anbefales! De er nemme at lave og så kan ungerne være med til at pynte dem! Mine piger ELSKER at pynte kager – og jeg fik lov til at “nørde” med opskriften, så det var ren win win!

Opskrift på Safranboller med marcipan/chokolade fyld!

Ingredienser til ca 25 stk :

 • 900 gram mel
 • 400 gram fin durum mel
 • 50 gram gær
 • 4 æg
 • 5 dl mælk
 • 200 gram smør
 • 1 tsk safranblomster (købt ved en indvandrebutik)
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1/2 tsk salt
 • 100 gram sukker
 • æg til pensling

Ingredienser til fyldet :

 • 200 gram sukker
 • 200 gram revet marcipan
 • 200 gram blødt smør
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 25 stykker chokolade
 • (jeg havde valgt at komme både hvid, mælk og mørk i, så de var forskellige)

Sådan gør du :

Lun mælken så den er fingervarm og rør gær ud i mælken!

Tilsæt derpå sukker, salt, vaniljesukker, safranblomster og æg!

Der tilsættes så det almindelig mel, smeltet smør og durummel!

Få æltet dejen godt igennem og den skal være så den ikke klistrer på fingrerne, men endelig heller ikke for tør! Stil den til hævning med et fugtigt viskestykke henover! Den skal hæve i 1,5 times tid!

Når den er færdig med at hæve, rulles den ud til en stor firkant, som derpå skæres ud i mindre firkanter – alt efter hvor store man ønsker at bollerne skal være. Jeg lavede mine ca 15×15 cm!

Alle delene til fyldet kommes i en skål og piskes godt sammen!

På de små firkanter ligger man en klat fyld og ovenpå et stykke chokolade! Dejens hjørner foldes ind, og de lukkes godt sammen, så fyldet ikke kan flyde ud! De ligges på en bageplade med samlingen nedad. Bollerne efterhæver i små 30 min og imens forvarmes ovnen til 175 grader varmluft.

Når ovnen er varm og de er hævet færdige, pensles de og derpå bages de i ca 15 min!

Når de er kolde pyntes de med glasur og pynt!

Velbekomme ♥️

Safranboller med marcipan og chokolade!

Safranboller med marcipan og chokolade!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *