Sejltur – videre fortalt!

Tilbage til familien.

Efter 5 dage hjemme, fik jeg endelig lov til at tilslutte mig familien igen på båden. Det var utrolig dejligt at se dem igen, selvom at mit humør faktisk ikke var det bedste. Jeg kan godt mærke at jeg mister gejsten og humøret, jo mere bøvl jeg har med at få arrangeret ferie. Utroligt at det skal være sådan.

Familien lå i Ærøskøbing lystbådehavn. For min skyld, havde de valgt at ville blive der lidt længere, så jeg kunne få lidt ø-stemning. Det var utrolig sødt af dem. Min mor og far hentede mig hjemme og kørte mig til Svendborg. Derfra tog jeg så færgen til Ærøskøbing.

Manden og Sophia, stod på kajen og tog imod mig, og Sienna roede i gummibåden. Hun havde lige lært at ro rigtigt – så det var jo det første jeg skulle se da jeg kom. Og så gav hun mig en tur i gummibåden, hvor hun delvis roede og vi sejlede også lidt for motor! Det var lige hvad jeg trængte til! Med en drinks i hånden og tæerne i vandet – sejlede vi ud på dybt vand og fik hyggesnakket og krammet! Jeg tror det var balsam for sjælen for os begge 2! Under alle omstændigheder, forsvandt mit tungsind på den tur og jeg blev klar til psykisk at være på ferie igen!

Sejlbåd ærøskøbing

Årsagen til problemerne!

Denne her gang var der sket det, at jeg torsdag var inde på sygehuset og få væske! Jeg har den aftale med Det Palliative Team, at kommer jeg på sygehuset – så skal jeg aflevere overskydende medicin til dem. Altså det overskydende som jeg har fået udleveret til den dag! Nå men jeg har medicinen med, som jeg skal, trukket op i 5 ml sprøjter, for at der ikke skal gå nogle ampuller i stykker. Sprøjterne ligger i en plastikpose med knude på! Men der er så sket det at der i tasken bliver skubbet lidt rundt på tingene i transporten, så der bliver trykket en lille smule medicin ud i posen.

Det ser jeg, afleverer det til sygeplejesken og fortæller at der desværre er røget lidt medicin ved uden af. Men eftersom det er i en lukket pose – vil man kunne suge det op igen og bruge det! Hvis de vil altså! Det vil de ikke og destruerer det og jeg får så medicin fra dem! Men lægen skriver i min journal at jeg er kommet ind med knækkede ampuller – det til trods for at hun slet ikke ser hvordan det afleverede medicin ser ud!

En af betingelserne for ferie :

Det er et problem at lægen skriver sådan, fordi Det Palliative Team har sagt at hvis der sker det at der er ampuller der går i stykker i min varetægt – så inddrager de min ferie…. Så da jeg fortæller hjemmesygeplejeskerne om fredagen at jeg gerne vil afsted igen så hurtigt som muligt, så vil de ikke arrangere noget. Ikke før Det Palliative Team har evalueret situationen! Det siger de dog ikke til mig – faktisk så siger de slet ingenting!

Sygeplejeskerne kender jo aftalen omkring at min ferie og får også besked fra sygehuset om hvordan alting sker derinde! Så da de får besked om knuste ampuller – ja så føler de at de har et problem! Derfor kontakter de så Det Palliative Team for at være sikre på, at det er ok at de sender mig afsted med medicin igen! Det er selvfølgelig helt fint at de vil sikre sig! Men det er virkelig træls at de er så konfliktsky at de ikke fortæller mig hvad der foregår!

Ventetid!

Fredag aften spørger jeg så aftensygeplejesken om tingene er kommet i orden, så jeg kan slutte mig til familien søndag! Hun ved ingenting og siger jeg må spørge dagsygeplejesken lørdag morgen. Lørdag morgen ved dagsygeplejsken heller ingenting – så jeg kan godt regne ud at jeg først finder ud af hvad der foregår mandag! Dog får jeg ud af dem at Det Palliative Team skal evaluere min ferie… Jeg ved jo ikke at lægen på sygehuset har skrevet at der har været ampuller, der har været i stykker! Så jeg har ingen ide om hvad der sker og hvorfor!

Mandag morgen ringer jeg så til Det Palliative Team og beder dem om at ringe tilbage, så jeg kan få afklaret hvad der sker! Dagsygeplejsken siger at hun intet kan arrangere før Det Palliative Team har sagt god for min fortsatte ferie! Lægen fra Det Palliative Team ringer så først tilbage kl 13, og her fortæller hun mig så at jeg jo ikke har overholdt aftalerne, da jeg har afleveret knuste ampuller! Så langt så godt – for nu kan jeg jo så endelig forstå hvad der sker, og fortælle at sådan hænger det ikke sammen!

Lidt tillid – trods alt!

Heldigvis vælger lægen for en gang skyld at tro på mig, og lover at sætte en undersøgelse i gang, så det kan blive slettet fra min journal omkring de knuste ampuller! Hun giver lov til fortsat ferie og lover at ringe til hjemmesygeplejesken med det samme! Det gør hun dog først 2 timer senere, og så er det for sent at bestille hjælp fra andre kommuner for den dag… Typisk!

Når man skal bestille hjælp fra andre kommuner, så skal de have 2-3 dages varsel! Og eftersom intet var bestilt mandag – så kunne jeg måske skulle vente helt til torsdag inden jeg kunne være sammen med familien igen! Heldigvis så var hjemmesygeplejesken så sød at hun tidligt tirsdag morgen etablerede kontakt til Ærø! Og de ville gerne hjælpe fra onsdag morgen! SÅ kunne jeg ENDELIG komme afsted over til familien! Men alt det bøvl – bare fordi en læge vælger at skrive noget hun tror hun hører – istedetfor det som der rent faktisk er sket!

Feriens videre forløb!

Fra Ærø sejlede vi videre til Assens. Desværre så skete der bare det at mit nefrostomidræn faldt ud! Om morgenen ville jeg lige have renset omkring det, og pludselig stod jeg med det hele i hånden, og et hul direkte ind til nyren! Så jeg måtte pænt ringe til sygehuset og melde min ankomst! Men vi var jo et stykke væk, så min kære mor måtte ud og køre igen! Godt hun har orlov til at hjælpe mig!

Så mor kom til Assens, og så kørte vi til Vejle sygehus. Der kom jeg så i narkose om aftenen og fik lagt et nyt dræn! Det viste sig at det gamle dræn, som røg ud, der var væsken røget ud af ballonen, som holder det på plads! Så det var derfor at jeg pludselig stod med det i hånden!

Familien sejlede så videre fra Assens og til Bogense. Her sluttede jeg mig til dem igen, også sejlede vi tilbage til Vejle lørdag! Det var den sejlerferie… Men heldigvis ikke afslutningen på vores ferie! 😎

Camping!

Vi er nemlig i skrivende stund på camping i Silkeborg! Det er en tilbagevendende tradition at vi er heroppe i en lille uges tid om sommeren! Vi er nemlig til en konference og så hygger vi med camping samtidig! Pigerne ELSKER det! Rigtigt mange af vores og pigernes venner er nemlig heroppe samtidig – så det nyder vi alle!

 

I år er det dog lidt mere besværligt pga forbuddet mod åben ild… Vi plejer nemlig at grille, og det synes jeg gør det hele lidt nemmere. Men det kan vi jo så ikke i år, så jeg har skulle lægge hoved i blød og tænke lidt ud af boksen! Så pigerne og jeg lavede nogle retter hjemmefra og frøs ned, inden vi tog afsted. Og så købte vi også ind til hotdogs og pitabrød! Så var der styr på det campingmad!

Vi bor i mine forældres sprit nye campingvogn og det er jo bare super lækkert! Tidligere lånte vi også deres campingvogn, men det var en lidt ældre model! Det betød at vi måtte slås en del med myrer og diverse insekter – ikke lige min favorit! Så er der også det luksus at pigerne sover i en sovekabine ude i forteltet! Der er faktisk en del luksusting i vognen som lige giver campinglivet lidt ekstra hygge. Vi må jo erkende at vi i vores familie godt kan lide lidt luksus – så vi klager ikke. 🤩

Det var lidt for nu – hav det godt derude!

♥️   Line / etlivmedcancer.dk

En tanke om “Sejltur – videre fortalt!

  1. 1000 millioner milliarder knus til elskede dejlige dig❤❤❤❤ bare systemet/lægerne/sygepl/palliativ team dog ville vise dig & jer 100% forståelse & omsorg! Det ville ga gjort jeres sommer TOP OPTIMAL FANTASTISK 💛💙💝💖 (i forhold til omst)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *