Små kuvert sesam brød.

Små kuvertbrød med sesam.

Vi snakker om at tage på en lille tur i weekenden, og så have nogle sandwich med! I den forbindelse tænkte jeg så at det kunne være lækkert med et hjemmebagt brød. Jeg kiggede lidt i skabene efter hvad jeg nu havde og endte ud med nogle virkelig lækre små brød.

Jeg er sikker på at de vil egne sig super godt til at lave en sandwich af! Og ellers så fungerer de perfekt som både kuvertbrød, eller feks som suppebrød! Der er ingen æg eller mælk i – så de egner sig også til veganere, eller hvis man ikke kan tåle æg eller mælk!

Opskriften endte som følger :

Opskrift på små kuvertbrød med sesam!

Ingredienser :

  • 1 brev tørgær
  • 500 gram hvedemel
  • 250 gram fin durum mel
  • 4 dl lunken vand
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 dl becel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 75 gram sesamfrø

Sådan gør du :

I en skål kommer man : tørgær, mel, durummel, salt, sukker og sesamfrø og rører det sammen så gæren er fordelt!

Så kommer man olivenolie og becel i og tilsidst lunken vand lidt af gangen, til dejen føles smidig og ikke klisterer til fingrerne! Det skal være sådan at når man rører ved dejen, så slipper den ens fingrer!

Derpå formede jeg bollerne små lidt aflange og stillede dem på en bageplade, men et viskestykke over! På viskestykket stænkede jeg vand på – så jeg var sikker på at de ikke tørrede ud!

Bollerne stod så til hævning i 45 min, hvorefter jeg tog en kniv og slidsede dem i toppen og penslede med lidt vand og dryssede lidt sesam på!

De blev bagt på 200 grader varmluft i ca 12 min! Men hold øje med ovnen – bagetiden kan variere fra ovn til ovn!

Velbekomme ♥️

Kuvertbrød med sesam - etlivmedcancer.dk

Kuvertbrød med sesam - etlivmedcancer.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *