Spaghetti Carbonara med asparges

Italiensk mad.

Jeg elsker italiensk med – og især deres pastaretter. Jeg har længe gerne ville lave en spaghetti carbonara, men har ikke rigtigt kunne finde en god opskrift på det!

Nu får vi jo mad fra Årstiderne indimellem og det har vi også fået i søndags! Og en af retterne var så tilfældigvis spaghetti carbonara. Det blev ultra godt og var meget nemt at lave! Det eneste som jeg har ændret ved opskriften er at tilføje friskrevet parmesan ved servering! Det skal der til når det er italiensk, i alt fald ifølge min mening 😁

Så jeg deler hermed opskriften med jer og ønsker jer velbekomme!

Spaghetti Carbonara med bacon og asparges.

Ingredienser :

  • 1 pakke røget bacon 300 gram
  • 500 gram øko spaghetti
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg (eller flere hvis du elsker hvidløg)
  • 1 bundt grønne asparges
  • 3 æg
  • 1 dl fløde
  • olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du :

Løg skæres i tynde både og hvidløg skæres i tynde skiver.

Enderne knækkes af asparges og de skæres i 2-3 cm stykker

Bacon skæres i små firkanter.

Så varmes en pande godt op og bacon steges gyldne og sprøde. Når de er færdige kommes de på fedtsugende papir, så det overskydende fedt kommer fra. Tør ikke panden af, men brug resten af baconfedtet til at stege grønsagerne i.

Steg løg og hvidløg i baconfedtet på panden i nogle minutter. Tilføj asparges og steg dem kort i 2-3 minutter. Smag grønsagerne til med salt og peber.

Kog spaghettien i let saltet vand, så den bliver al dente! Alt efter hvor lang tid din spaghetti skal have, kan det være at du skal sætte det over inden du begynder at stege grønsagerne!

Når spaghettien er færdig hældes vandet fra og spaghettien vendes med olivenolie, salt og peber i gryden.

Pisk æg sammen med fløde, 3 spsk koldt vand og lidt salt og peber.

Vend æggemassen, halvdelen af baconstykkerne, asparges og løg sammen med spaghettien i gryden.

Sæt gryden tilbage på komfuret på middel varme, og varm det igennem. Pas på ikke at give det for meget varme for så bliver æggemassen til røræg. Det skal blot varmes igennem så æggemassen hænger ved spaghettien og derved får en cremet konsistens!

Smag det hele til med salt og peber og evt lidt eddike til at give lidt dybde til retten.

Server det med revet parmesan og drys lidt ekstra bacon på toppen!

Velbekomme ♥️

 carbonara - etlivmedcancer.dk

 

En tanke om “Spaghetti Carbonara med asparges

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *