Hjemmebagte flutes

Hjemmebagte flutes – også til vegansk livstil!

Der er ikke noget bedre end et lækkert stykke flutes som tilbehør til alt fra vinterens supper til sommerens grillmad!

Her er en nem og hurtig opskrift på flutes, som ikke kræver megen arbejdstid! De bliver ekstra gode hvis man har tid til at “hånd-ælte” dem inden de skal hæve!

Eftersom der ikke er mælkeprodukter eller æg i opskriften – så passer de også ind hvis man lever vegansk, eller har allergi.

Opskriften er som følger :

Flutes :

Ingredienser :

  • 5 gram tørgær
  • 250 gram hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vand

Sådan gør du :

Mel, salt og gær røres sammen i en skål!

Der tilsættes olie og vand og det æltes godt sammen så dejen bliver blød og smidig!

Dejen stilles til hævning i 30 min med viskestykke over!

Dejen formes herefter til 2 flutes, som placeres på en bageplade med bagepapir på!

Herefter skal de igen hæve i 30 min!

Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft!

Efter endt hævning, pensles flutes med olivenolie og drysses med det pynt man har lyst til! Jeg har valgt sesamfrø på den ene og frisk timian på den anden! (Frisk timian fordi det er mindre stærkt end det tørre)

Så skærer man riller i ens flutes med en meget skarp kniv! Pas på at rillerne ikke bliver for dybe!

Så efter ind i ovnen og bages i ca 10-15 min alt efter ens ovn!

Velbekomme ❤️

TIP : Man kan variere pynten i den uendelige – alt efter hvad ens flutes skal passe til! Det kunne være salt, peber, kommen, andre krydderurter og hvad man ellers kunne tænke sig!

Opskrift på flutes uden mælk og æg - etlivmedcancer.dk

Opskrift på flutes uden mælk og æg - etlivmedcancer.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *