Superfood – Havtorn

Skagen og havtorn.

Da vi var i Skagen var vi ude ved stranden og i klitterne voksede der masser af Havtorn.
Man må sige at det virkelig er et yderst “hyped” bær, men de stod jo nærmest og kaldte på mig, så jeg klippede lidt grene af og tog med hjem.

Jeg googlede mig frem til at man ikke bare kan pille dem af grenen
– hvilket er helt korrekt, de smatter helt ud hvis man prøver!
Man kan så klippe dem af med en saks – men det tager virkelig lang tid.
Der er masser af torne på grenene, så man skal virkelig have tålmodighed!
Man kan også komme dem på frost, og når de så er frosne
– kan man ligesom slå bærrene af!
Mine grene er derfor lige pt på frost – man er vel lidt doven anlagt!

En anden fordel ved at komme dem på frost med det samme, er at de faktisk skal fryses i nogle dage, før at de smager ordentligt! Dette er også korrekt! Eller ja jeg ved selvfølgelig ikke om det bare er mig, som ikke er så vild med dem, som de er nyplukkede, – jeg synes i alt fald,
at de smager bedre, efter at de har været på frost!

Havtorn i Skagen - etlivmedcancer.dk

Næste projekt bliver, at jeg vil afprøve at lave en havtorn smoothie, og måske noget andet sjovt!
Hvis det bliver godt – så kommer der lidt flere indlæg om havtorn ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *