Twistede kartofler med drys af parmesan, paprika og hvidløg.

Twistede kartofler! 

Jeg faldt over en opskrift på nogle twistede kartofler på træpinde forleden. Det er store bagekartofler som man kommer på en træpind! Man vælger selv om kartoflerne skal være med eller uden skræl! Jeg valgte at lave dem uden skræl!

Når de så er kommet på træpinden, skærer man, med en skarp kniv, ind i kartoflen! Man skærer ind til man rammer træpinden, og så drejer man kartoflen og skærer videre i samme snit! Men uden at ramme ind hvor man har skåret før! Når man har skåret hele kartoflen rundt, så trækker man den langsomt fra hinanden! Uden at den dog går i stykker! Bare lige så der er luft mellem skiverne! På den måde bliver kartoflen til en spiral! Deraf twistede kartofler 😉

Alternativt, og noget nemmere og hurtigere, skærer man kartoflen i skiver på ca 0,25/0,5 cm! Og så kommer man dem en efter en på træpinden – stadig med luft mellem skiverne!

De twistede kartofler smøres så overalt med olivenolie og bagefter drysses ens en krydderblanding og revet parmesan!

Så er det ind i ovnen og vupti har man nogle lækre og anderledes kartofler til ens aftensmad!

Opskriften kommer her : 😋

Twistede kartofler :

Ingredienser til 4 Pers. :

  • 6 store bagekartofler eller 8 mindre bagekartofler!
  • 6 eller 8 træpinde
  • olivenolie
  • 50 gram revet parmesan
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk timian
  • salt
  • peber

Sådan gør du :

Kartoflerne vaskes eller skrælles!

De kommes på en træpind og der skæres ind til pinden! Så drejer man pinden mens man stadig skærer, indtil hele kartoflen er skåret til en spiral! Bagefter så trækker man forsigtigt i kartoflen, så der bliver luft imellem spiralerne.

Alternativt kan man bare skære kartoflen i skiver og så sætte skriverne på pinden med mellemrum imellem! Skiverne skal så være ca 0,25-0,5 cm!

Kartoflerne pensles derpå med olivenolie på begge sider, og også ned mellem spiraler/skiverne!

Man laver en krydderi blanding af : paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber! Det drysses ovenpå og ned i kartoflerne.

Så ligges de på en bageplade, drysses med frisk revet parmesan og så er det ind i midten af ovnen.

De bages på 200 grader varmluft og i ca 30 min til de er gyldne!

Velbekomme 😋

Twistede kartofler med drys af parmesan, paprika og hvidløg - etlivmedcancer.dk Twistede kartofler med drys af parmesan, paprika og hvidløg - etlivmedcancer.dk Twistede kartofler med drys af parmesan, paprika og hvidløg - etlivmedcancer.dk Twistede kartofler med drys af parmesan, paprika og hvidløg - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *