Tzatziki

Tzatziki

Jeg er vild med tzatziki! Jeg synes det er et super tilbehør til mange ting og denne her opskift er god og velbalanceret! Tilpas med hvidløg uden at det er for meget!

Igår fik vi hjemmelavet pitabrød og her brugte vi tzatziki som “dressing”. Idag skal vi have en roastbeef med flødekartofler til, og igen skal vi have tzatziki til! Det giver en super god smag til kødet!

Så prøv denne opskrift næste gang du skal have lidt nemt og lækkert tilbehør på bordet! 👍

Tzatziki :

Ingredienser :

  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 1,5 agurk
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk citronsaft
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du :

Skallen på agurken skrælles af med en kartoffelskræller, og derefter rives den på et rivejern. Så stilles den til afdrypning i et dørslag/si!

Cremefraice røres sammen med citronsaft, presset hvidløg og peber.

Når agurken er så tør som muligt (man kan evt presse den for at få så meget væde af som muligt) kommer man den i cremefraice blandingen.

Tzatzikien stilles på køl og der skal den stå og trække i minimum 1 time!

TIP : Man kan evt tilsætte 3 tsk skovsyre – det giver en god smag til ens tzatziki!

Velbekomme 😋

Hjemmelavet tzatziki - etlivmedcancer.dk Hjemmelavet tzatziki - etlivmedcancer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *