Vellykket operation ved Niels Quist.

Operation overstået.

Jeg skulle jo have operereret mine knuder i mit maveskind væk i tirsdags. Desværre var der for mange på deres operations program. Så efter at have ligget og fastet i 6 timer, kom lægen ind og beklagede at de måtte sende mig hjem med uforrettet sag. Heldigvis så havde de fundet en tid til mig allerede om torsdagen, hvor jeg så skulle komme igen.

Forinden tirsdag morgen, da havde jeg snakket med professor Niels Quist omkring mine knuder. Han er en utrolig behagelig mand, og utrolig forstående overfor ens tanker og bekymringer. Han er i samme fantastiske kategori som min kirurg Lars Ulrich fra Vejle! De har bare hver deres speciale – Niels Quist er tarmkirurg, hvor Lars Ulrich Hansen er urinvejskirurg.

Nå men jeg viste mine knuder til Professor Niels Quist, og spurgte om han mente at han kunne fjerne dem. Det mente han sagtens at han kunne, og han ville endda tage dem alle 4. Så dejligt og betryggende at ligge sig i narkose og under hans kyndige hænder! Oveni det fik jeg samme dag mail fra Lars Ulrich Hansen. Han skulle give besked om han mente at han kan genetablere min venstre indvendige urinleder med en plastikslange. Ligesom den jeg havde før – og det mener han sandelig at han kan! Det er selvfølgelig ikke bare sådan lige, så jeg skal ind og snakke med ham i ambulatoriet først. Men bare det at han ikke har sagt nej – SÅ dejligt!

Så blev det endelig torsdag!

Torsdag mødte jeg så op på OUH igen! Jeg skulle møde kl 8, så jeg sov ved mine forældre fra onsdag til torsdag! De bor nemlig på Fyn – 30 km fra OUH – så det var noget nemmere at køre derfra! Og så var der også det plus at pigerne ikke selv skulle gå i skole! Det ville de nemlig have været nødt til hvis min mand skulle køre mig tidligt torsdag morgen!

Det var faktisk meget mærkeligt at skulle være på en afdeling hvor man ikke er et “kendt” ansigt! Så at gå fra at kende “alle” til ingen – det var underligt og faktisk helt trist! Jeg kender jo alle sygeplejeskerne på urinvejskirugisk sengeafsnit i Vejle, som er min stamafdeling. At have en stamafdeling vil sige at jeg altid kan ringe derind og blive indlagt – uden at skulle kontakte feks en vagtlæge først! Det er en kæmpe fordel når man som jeg, ofte bliver syg med smerter og har behov for ekstra hjælp og støtte fra lægerne!

Men tilbage på OUH torsdag morgen, fik jeg en stue med det samme og skulle klæde om til at være klar til operation. Jeg var nr 2 på programmet, så det var helt dejligt at vide at man ikke skulle vente alt for længe fastende! Omkring kl 10 blev jeg hentet og nede på operationsbordet, fik jeg lige hilst på Niels Quist igen, inden jeg blev lagt til at sove.

Opvågning.

Jeg tror at jeg fik en pæn omgang narkose for jeg kan i alt fald ikke huske hvordan at jeg kom på opvågningen! Men jeg kom stille og roligt til mig selv og de kunne fortælle at alt var gået planmæssigt og alle 4 klamme knuder var blevet fjernet! Det var/er en fantastisk følelse at kunne se ned af min mave nu og der nu bare er det normale ar! Niels Quist har lavet det utrolig pænt og syet med sutur der opløses af sig selv! Så jeg skal ikke ind og have fjernet tråd eller klamper senere. Ovenpå suturen er der  så sat noget brun tape til at holde det sammen. Det skal bare sidde til det falder af af sig selv.

ADVARSEL – før og efter billeder!

Ja hvis man ikke lige er til at se hvordan min mave ser ud – så spring resten af indlægget over….

FØR :

Kræftknuder i maveskindet før Niels Quist - etlivmedcancer.dk

EFTER :

Opereret kræftknuder væk ved Niels Quist, etlivmedcancer.dk

Ja jeg har valgt at lave vise billederne i sort/hvid, da det tager det værste klamme af billede 1. Men jeg tænker at når man ser billederne, så forstår man bedre hvorfor det var så vigtigt for mig at få dem fjernet! Jeg ved jo godt at det at få dem fjernet ikke gør mig mindre kræftsyg! Men det gør meget for mig psykisk – jeg føler mig meget bedre tilpas nu!

Så Niels Quist hvis du skulle læse med her : Tusind tusind tak for din empati og hjælp!

Weekendtur med manden.

Nu bliver det lige lidt bagvendt – men weekenden før jeg skulle opereres ved Niels Quist, var manden og jeg på en lille tur til København! Det var en overraskelse fra min mand, i anledning af vores 16 års bryllupsdag. Jeg vidste ikke hvad vi skulle, eller hvorhen for den sags skyld. Han havde bare sagt at jeg skulle tage pænt tøj på og vi skulle køre kl 11 lørdag, samt at det var uden børn!

Det viste sig at vi skulle i Det Ny Theater og se Phantom of the Opera! Noget jeg havde snakket om et stykke tid forinden, at jeg meget gerne ville over at se! Det var en helt fantastisk oplevelse – utrolig flot udført og virkelig mange smukke kostumer samt sceneskift!

Phantom of the Opera - Det Ny Theater, etlivmedcancer.dk

Phantom of the Opera - Det Ny Theater, etlivmedcancer.dk

Efter teateret tog vi hen på et hotel i indre by, og ud at spise på en restaurant på Nyhavn! Super hyggeligt og dejlig afslappende! Næste morgen stod den på morgenmad og så tog vi turen hjemover igen! Det var dejligt med lidt voksentid, og pigerne var jo også alt for små til at se Phantom. Men der går nu ikke lang tid før man savner dem!

Suite på D`angleterre i København , etlivmedcancer.dk

Morgenmad på D`angleterre i København , etlivmedcancer.dk

Bryllupsdag!

Igår var så selve vores bryllupsdag, og herhjemme gør vi altid meget ud af det. Forstået på den måde at det er en fælles gavedag for både os og pigerne! For første gang havde pigerne selv været i byen og handlet gaver til os, samt til hinanden. Så de glædede sig endnu mere denne gang til at vi skulle hygge med morgenmad og gaver til hinanden!

De ville rigtigt gerne lave morgenmad til os, og det var jo en super sød tanke! De er bare lige små nok endnu til at kunne stå med det hele selv! Så jeg stod op om morgenen og hjalp lidt til! Men Sienna stod for at lave pandekager og Sophia lavede røræg! Og så dækkede de det fineste morgenbord – og så var det bare at vække manden! Han var dog vågen af alt vores skramlen i køkkenet!

Morgenmad på en bryllupsdag, etlivmedcancer.dk

Og så lige et billede af pigernes gave til mig – en super sød hvid blomst til mit Pandora armbånd!

Pandora vedhæng som gave på en bryllupsdag, etlivmedcancer.dk

Ellers så glæder vi os bare til det bliver efterårsferie og vi skal i sommerhus med familien. Jeg kunne desværre ikke få lov til for Det Palliative Team, at være med alt det som jeg gerne ville! Der er blevet lavet den aftale at jeg skal forespørge ferie 14 dage før jeg skal afsted, og pga operation i OUH, ringede jeg og spurgte 12 dage før vi ville afsted. Det var jo ikke fristen på 14 dage – så det kunne ikke accepteres!

Så pigerne kommer afsted hele ugen, og vi må så vente indtil senere med at komme med!

♥️ Line / etlivmedcancer.dk

 

 

 

En tanke om “Vellykket operation ved Niels Quist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *