Wokret med jomfruhummer og edamamebønner.

Wokret med Jomfruhummer og edamamebønner.

Jeg har aldrig prøvet mig ud i hverken jomfruhummer eller edamamebønner. Men ved et tilfælde havde Bilka et godt tilbud på jomfruhummer fra princip. Så jeg blev enig med mig selv om at det var tid til at begive sig ud på nye vover!

Så jeg har haft dem i fryseren i et stykke tid, indtil jeg faldt over den helt rigtige opskrift jeg ville afprøve med dem! Det gjorde jegSå her forleden på www.nemlig.com s hjemmeside. De har en hel del opskrifter derinde. Jeg så så en opskrift på en wokret med nudler, jomfruhummer og edamamebønner. Nu er familien ikke vild med wok blandet med nudler. Så jeg brugte grundprincipperne fra opskriften og lavede så en gryderet istedetfor med tilhørende ris!

Wokret med jomfruhummer og edamamebønner.

Selv er jeg ikke nogen stor fan af bønner, men de her edamamebønner har en anderledes, mere sød smag end de almindelige bønner! Og retten blev godkendt af hele familien – så her kommer opskriften!

Wokret med jomfruhummer og edamebønner.

Ingredienser :

 • 300 gram jomfruhummerhaler
 • 3 fed hvidløg
 • 4 spsk olivenolie
 • 300 gram edamamebønner
 • 1 broccoli
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 løg
 • 2 spsk karry
 • 2 dåser kokosmælk
 • salt
 • peber
 • sukker

Sådan gør du :

Løget hakkes groft og steges 2 spsk olie, til de er blanke.

Karry tilsættes og det brunes godt af!

Derpå tilsættes kokosmælk og det skal derpå simre i 15 min!

Efter de 15 min, smages sovsen til med sukker, salt og peber.

Broccoli skæres i små aflange stykker!

Jomfruhummer ligges på ryggen, og med en skarp kniv, skæres overkroppen fra! Den smides ud, og halerne trækkes forsigtigt ud af skallen, så tarmen bliver tilbage i skallen! (Jeg knækkede forsigtigt skallen, som omgiver halen – så var de nemmere at få ud, syntes jeg i alt fald 😊)

I en wok (eller alternativt en stor gryde) kommes så 2 spsk olie sammen med finthakket hvidløg og det svitses!

Broccoli tilsættes og derpå jomfruhummer halerne!

Når det er stegt godt af, tilføjes edamamebønnerne og karrysovsen.

Det simrer herefter i 5 min til bønnerne er gennemvarme!

Det hele smages til med salt og peber!

Velbekomme 😋

Tip : Kan serveres med enten ris eller nudler!

Tip : I stedetfor jomfruhummer, så kan man bruge kylling!

Wokret med jomfruhummer og edamamebønner.

Wokret med jomfruhummer og edamamebønner.

Wokret med jomfruhummer og edamamebønner.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *